Published On: Sri, ožu 13th, 2013

WE PRESENT: Terra Slaves i nova pjesma "Hercegovina"

Bend iz Ljubuškog i Čitluka Terra Slaves ima novu snimku jedne od svojih najstarijih pjesama jednostavnog naziva “Hercegovina”.
“Pjesma “Hercegovina” je stara 11,12 godina i dosta smo dugo radili na aranžmanu za nju dok nismo postigli što smo željeli, a želja je bila oživjeti tekst. Ipak, u studio smo ušli otvorena uma i pozvali nekoliko ljudi da pjesmi daju svoj pečat pjevanjem karakterističnim za ovo podneblje i sviranjem tradicijskih instrumenata.
Kroz proces snimanja se bolje upoznaš sa prirodnim tonom svakog instrumenta pa smo tako i doživjeli kako se diple i gusle ponašaju u kombinaciji sa glazbom nešto čvršćeg pristupa i nije bilo baš lako “pomiriti” stare zvuke Hercegovine sa distorziranim gitarama i neparnim ritmovima Balkana ali je Keža odradio odličan posao.
Što se tiče teksta on je tipičan za Terra Slaves, s puno pitanja i kritike. Bez puno pojašnjavanja možemo reći da je daleko od rodoljubnih tekstova o Hercegovini koje smo navikli slušati na našim radio stanicama. Hercegovina je puno više od kamena,masline i vina. A tko je “ranio” Hercegovinu neka svaki slušatelj zaključi za sebe.
Mi nastavljamo sa radom u studiju.”
Pjesma je snimana u studiju “Jaz” u Čapljini. Producirao ju je Ivan Bukovac-Buki, prateće ženske vokale je otpjevala Marija Bukovac, a gusle i diple snimio Željko Keža.