Published On: Sri, sij 20th, 2021

Washington je pod opsadom vojske no ne zbog terorizma..

Joe Biden prisegnut će na svečanosti u Washingtonu kao 46. američki predsjednik, nakon kaotičnog izbornog procesa u zemlji koja je i dalje podijeljena neutemeljenim tvrdnjama odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa o izbornoj prevari.

Svečana inauguracija počet će u 10:30 sati po lokalnom vremenu, a Biden i izabrana potpredsjednica Kamala Harris položit će prisegu u podne. Program počinje u 17:30 po našem vremenu.

Svečanost obično uživo prate stotine tisuća ljudi, ali ovoga puta očekuje se daleko manji broj promatrača zbog epidemioloških mjera uslijed epidemije koronavirusa koja je usmrtila više od 400 tisuća Amerikanaca.

Inauguracija strogo slijedi rutinu – ovaj put to nije tako

Inauguracija novog predsjednika dan je koji obično obilježe brojni običaji i koji strogo slijedi rutinu. Ipak, ove godine se sve to može zaboraviti.

Joe Biden i Kamala Harris položit će zakletvu, ali će inauguracija ove godine trajati kraće i bit će puno manja zbog situacije s koronavirusom te zbog nedavnih nereda u Washingtonu.

Nakon nereda na Kapitolu, Washington DC priprema se za inauguraciju Joea Bidena ekstremnim sigurnosnim mjerama – zatvaranjem cesta, postavljanjem ograda od bodljikave žice i raspoređivanjem tisuća američkih vojnika.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>