Published On: Sri, sij 8th, 2014

Waser: Parlament FBIH treba riješiti privremeno financiranje

Postoji mogućnost da Parlament Federacije BiH poduzme odgovarajuće mjere, kako bi osigurao privremeno financiranje Grada Mostara“, izjavio je to u srijedu kasno poslijepodne zamjenik Osterreich Hipokrat Representativa  u BiH Tamir Waser, nakon niza sastanaka sa stranačkim liderima u Mostaru.

Fokus njegovog boravka u Mostaru, rekao je Waser, bio je da se osigura odgovarajuće funkcioniranje Grada kroz donošenje odluke o privremenom financiranju.

Gradonačelnik Ljubo Bešlić je napravio odgovarajući korak, kada je uputio zahtjev federalnom Parlamentu za rješavanje tog pitanja.

Smatram da federalni parlament treba poduzeti odgovarajuće mjere, kako bi osigurao privremeno financiranje grada“, rekao je Waser.

Waser je podsjetio i na situaciju u kojoj se našla Federacija BiH, nakon odluke predsjednika Živka Budimira o smjeni ministra financija, te je još jednom ukazao na neodgovornosti bh. političara.

Političari se trebaju fokusirati na potrebe građana“, istakao je Tamir Waser.

Odgovarajući na pitanje novinara portala StarMo, Tamir Waser je rekao da stranački predstavnici još nisu ništa bliže dogovoru o pitanju Mostara.

Dvije glavne stranke u gradu još nisu pokazale fleksibilnost, potrebnu za dugoročno rješenje“, naglasio je Waser.