Published On: Pet, lip 18th, 2021

VULIN: Znanstveno neobjašnjivo da Kosovo bude država, a RS ostane entitet

Reagirajući na izjavu ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je pozvao pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, navodeći da se protivi promjeni granica na Balkanu, ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin upitao je šefa hrvatske diplomacije kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada.

“Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promjeni granica na Balkanu, može da odgovori samo medicina, ali nema te znanosti koja može odgovoriti zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet“, naveo je Vulin, a priopćilo Ministarstvo policije, prenosi N1.

On je dodao kako se nada da Grlić Radman „neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori.

Šef hrvatske diplomacije rekao je da Hrvatska potiče pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, prenijela je Hina.

„Hrvatska potiče ostalih pet članica EU da priznaju Kosovo, jer bi to doprinijelo stabilizaciji regije i samog Kosova“, rekao je Grlić Radman novinarima u Bratislavi, gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC, na kojoj je tema bila i situacija na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da su za stabilnost regije ključne tri stvari: poštovanje teritorijalne cjelovitosti država, ustavna jednakopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH i uspostavljanje međusobnog povjerenja nakon ratova 1990-tih.

Dnevnik.ba

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x