Vulin: U Jugoslaviji Šiptari su dobili ono što ni danas nemaju u Albaniji, uređenu zemlju

BEOGRAD – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin odgovrio je večeras Aljbinu Kurtiju da predsjednik Srbije ne pravi nikakvu “četvrtu Jugoslaviju”, da je “mini Šengen” civilizacijska ponuda za napredak i razvoj.

“Kurti kaže da je ideja predsednika Vučića ‘četvrta Jugoslavija’.

Da je tako Kurti bi je i prihvatio.

U Jugoslaviji Šiptari su dobili ono što ni danas nemaju u Albaniji, uređenu zemlju u kojoj su imali prava većine iako su bili apsolutna manjina”, izjavio je Vulin odgovarajući Kurtiju koji je rekao da je balkanski “mini Šengen” srpska namjera da formira četvrtu Jugoslaviju i da takva ideja predstavlja opasnost.

Vulin je istakao da bi za “četvrtu Jugoslaviju” Srbi morali Šiptarima opet  pokloniti autonomiju.

“Da ih upišu u narode pobjednike Drugog svjetskog rata, da im oproste zločine balista, da zaborave teroristička ubojstva, da im ne naplaćuju poreze, struju, komunalije, da im preko pasoša Srbije obezbijede bezvizni režim sa Europskom unijom što neće da urade ni zemlje EU koje su priznale lažnu državu Kosovo. Europa se ipak više plaši šiptarske narko mafije nego što se raduje doseljavanju Šiptara”, rekao je Vulin.

Predsjednik Vučić ne pravi nikakvu Jugoslaviju a “mini Šengen” je civilizacijska ponuda za napredak i razvoj, istaknuo je Vulin.

“Ali da bi to prihvatili i razumjeli morate biti dio civilizacije”, poručio je ministar.

more recommended stories