Published On: Pet, svi. 11th, 2018

VULIN U BANJOJ LUCI: Građanski rat u BiH nisu izazvali Srbi

On je naveo da će, dok Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska i njeni građani uvijek biti zaštićeni i čuvani.

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Vojska Republike Srpske ispunila povijesnu misiju sačuvavši samo postojanje srpskog naroda na prostorima BiH i regije.

– Danas zadatak opstanka srpskog naroda imaju građani Republike Srpske i njeno rukovodstvo. Mir koji nam je svima životno važan i neophodan, kao svoju najvišu svrhu ima opstanak Srba u Republici Srpskoj i BiH – smatra Vulin, prenosi Srna.

Povodom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske, Vulin je rekao novinarima u Banja Luci da je u građanskom ratu u BiH, koji srpski narod nije tražio i nije izazvao, Vojska Republike Srpske uspela da osigura opstanak srpskog naroda, te spriječi završetak genocida i protjerivanja koji su vršeni nad Srbima u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

– Srbija, kao jedan od svojih najznačajnih zadataka ima opstanak srpskog naroda van svojih granica – istaknuo je Vulin.

On je naveo da će, dok Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska i njeni građani uvijek biti zaštićeni i čuvani.

– Mir nam je neophodan i za njega radimo znajući da ćemo samo tako sačuvati Republiku Srpsku i Srbiju – smatra Vulin.

Svečanosti obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske u Banjaluci prisustvovali su i predsjednik Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Srpske Mladen Ivanić, ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. svibnja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banja Luci. Integrirana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Dnevnik.ba

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer