Published On: Pon, srp 19th, 2021

Vulin oštro prema Turković: Ako se ne ogradite od Džaferovića i Izetbegovića smatrat ću da komadate Srbiju…

“Ako se odmah ne ogradite od izjava Džaferovića i Izetbegovića koji bi priznali tzv. Kosovo, smatrat ću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete odcijepiti dio moje zemlje”, poručio je Vulin.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je oštro ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković koja je pozvala predsjednika Srbije da se ogradi od njegovih izjava o “ujedinjenju srpskog sveta”.

“Moje ideje i moje izjave su moje. Aleksandar Vučić i ja nemamo uvijek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobit ćete glasan odgovor koji možete razumjeti. Da bi ste ušli u raspravu s Vučićem ipak ćete morati pronaći njegove riječi i pokušati ih osporiti ali, prije toga, najprije nam odgovorite tko je pokušao ubiti Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinitelja i nalogodavaca”, izjavio je Vulin.

“Rekao sam mirno, bez ijednog metka”

Istaknuo je kako je “Turković zaboravila kazati kako je rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uvjeti.”

“Ako su mogli Nijemci zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Njemačke? Radujem se što ste riješili braniti Dayton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih daytonskih ovlaštenja RS, a posebno ste protiv deklaracije SDA koja traži ukidanje Republike Srpske. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi “genocidaši” kako kaže Bakir Izetbegović, smatrat ću da podržavate takve napade na Dayton, RS i na Srbe. Ako se gospođo Turković odmah ne ogradite od izjave Šefika Džaferovića da je tzv. Kosovo neovisno i da bi on priznao tzv. Kosovo, smatrat ću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da odcijepite dio moje zemlje. Vjerujem da ste razumjeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja RS i komadanja Srbije, ili možda nećete?”, poručio je Vulin ministrici Turković.

Podsjetimo, Vulinove izjave izazvale su burne reakcije političara, javnosti i građana u cijeloj regiji, prenosi N1.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x