Published On: Pet, ruj 18th, 2020

Vulin odgovorio Komšiću i Džaferoviću: Ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku

Ministar obrane Srbije Aleksandr Vulin ocijenio je danas da su bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i bošnjačkim glasovima izabrani član hrvatskog naroda Željko Komšić glasanjem za prijedlog da BiH prizna lažnu državu Kosovo pokazali da žele da Srbija bude raskomadana, te zapitao predsjednika Srbije dokle će Beograd morati čuvati cjelovitu BiH.

– Ako su u BiH za nezavisno “Kosovo”, ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku – rekao je Vulin, komentarajući odluku Komšića i Džaferovića da na izvanrednoj sjednici Predsjedništva BiH glasaju za prijedlog o priznanju BiH samoproglašenog Kosova.

On je ocijenio da su Džaferović i Komšić pokazali koliko ih ne zanima što misle i osjećaju Srbi u BiH, ali i da žele da Srbija bude raskomadana, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije, prenosi Srna.

Vulin u priopćenju pita predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dokle će zalagati svoj autoritet da, kako je ukazao “sačuva cjelovitu BiH koja ne želi cjelovitu Srbiju”.

– Predsjedniče, ako ne poštuju cjelovitu Srbiju i ne žele Republiku Srpsku, dokle ćemo mi morati da čuvamo cjelovitu BiH? Predsjedniče, oprostili ste im što su pokušali da Vas ubiju u Srebrenici, nemojte im oprostiti što pokušavaju da ubiju i Srbiju – rekao je Vulin./HMS/