Vulin odgovorio Čampari: Povucite “fatvu” izrečenu Handkeu i dokažite da niste džamahirija

“Ako su zastupnici SDA u Sarajevu uvrijeđeni što sam Sarajevo usporedio s džamahirijom, treba samo da zakažu novu sjednicu i povuku ‘fatvu’ izrečenu Handkeu”, rekao je ministar obrane Srbije nastavljajući  uvrede na račun BiH.

On je rekao i da bi SDA mogla da ga demantira tako što će “rođenom Sarajliji koji je njihov grad proslavio u svijetu – Emiru Kusturici uputiti izvinjenje zbog provincijalne zavisti i uvreda koje su mu izrekli”, prenosi b92.

U pisanoj izjavi dostavljenoj srbijanskim medijima Vulin je poručio i da zastupnici SDA mogu da ga demantiraju i “da ne prave Islamsku državu i dokažu da su multikulturan grad i tako što će reći da im nedostaju desetine hiljada protjeranih Srba koji su nekada činili Sarajevo gradom različitih kultura, ili bar tako što će priznati i zločine činjene nad Srbima tokom građanskog rata”. Vulin je na ovaj način nastavio provocirati nazivajući agresiju Srbije na BiH “građanskim ratom”.

“Ne mislim da su građani Sarajeva ti koji izriču ‘fatve’, ne mislim da su građani Sarajeva ti koji pljuju po najpoštovanijem sarajevskom umjetniku Emiru Kusturici, ne mislim da građani Sarajeva patriotizam mjere mržnjom prema Srbima, ali zastupnici SDA to čine i to jesu”, naveo je Vulin.

Podsjetimo, ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea kantonalne vlasti u Sarajevu proglasile su personom non grata, prenosi klix.ba