Published On: Sri, srp 21st, 2021

VULIN: Komšić je frustriran. Zna da je nepoželjan u svakom hrvatskom selu, općini, gradu

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću “da može mrziti i vrijeđati, ali ne može objasniti zašto bi Кosovo moglo biti država, a Republika Srpska ne, a posebno ne može braniti Srbima da žele da zajedno traju”.

Vulin za kojeg je Komšić rekao da je bio “kao kuharica Mire Marković” i da “nikada neće biti ostvareni njegovi snovi”, odgovorio je da “razumije zašto se Komšić toliko ljuti” kada izgovori ‘srpski svet’, prenosi Beta.

“Ja u svakom srpskom selu mogu proslaviti slavu i podijeliti kruh, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može doći ni u jednu hrvatsku općinu BiH – njegovi sunarodnjaci su ga proglasili nepoželjnim”, naveo je Vulin.

Vulin je u priopćenju koje je prenijelo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković “sanjala opstanak Jugoslavije” i da je to bio san i njegove mladosti, “a taj san se neće ostvariti”.

“Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u povijesti s državama koje su tijekom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bijes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže što je njihovo”, napisao je Vulin./HMS/