Published On: Sub, srp 24th, 2021

Vulin: Hoće li u zatvor milijun Srba ako potpišu peticiju da nije bilo genocida?

Povodom odluke Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, da nametne dopunu zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, Aleksandar Vulin, ministar unutarnjih poslova Srbije, kaže da se “istina ne može nametnuti zakonom”. Nikola Selaković, ministar vanjskih poslova, također je osudio odluku i poručio da želi vjerovati da će se stabilnost moći očuvati, ali da je “veliko pitanje što će se u budućnosti događati”.

“Što će se dogoditi ako milijun Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svjedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kojem će za istinu stradati milijun Srba, hoće li se taj zatvor zvati BiH? I odnosi li se zabrana svjedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, hoće li će Interpolovoj tjeralici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I hoće li ovaj zakon poslužiti za konačni obračun s Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida? I što će reći Inzko i oni koji ga podržavaju ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na tjeralicu stavi sve koji o AP KiM govore kao o državi Kosovo? Ako ima razuma, Inzkova osveta narodima u BiH će biti ili spriječena ili ignorirana”, poručio je Vulin.

“Nametnuti zakoni nikome nisu donijeli dobro”

Nikola Selaković, ministar vanjskih poslova Srbije, izjavio je povodom Inzkove odluke da nametnuti zakoni “nikome ništa dobro nisu donijeli i nisu doveli ni do kakvog prosperiteta”.

“Kao ministar vanjskih poslova države koja se apsolutno zalaže za promociju mira i stabilnosti u regiji, jer bez toga nema prosperiteta, imam i o ovoj nametnutoj odluci baš ovakav stav kakav sam iznio”, rekao je Selaković.

Šef srpske diplomacije je dodao da želi vjerovati da će se stabilnost moći očuvati, ali “veliko je pitanje što će se u budućnosti događati”.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x