Published On: Sri, ruj 15th, 2021

Vulić o upozorenju MVP-a: Srbi su miroljubiv narod koji prašta i voli, za razliku od ostrašćene Bisere Turković

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić prokomentirala je upozorenje koje je jučer Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdalo da svi branitelji BiH iz prethodnog rata ne putuju u Srbiju rekavši kako resorna ministrica Bisera Turković ponovo izdaje i iznosi stavove bez Predsjedništva BiH.
Vulić je dodala kako ona svojim postupcima uzurpira ustavnu nadležnost Predsjedništva BiH za vođenje spoljne politike.

Ministarstvo inozemnih poslova u Savjetu ministara BiH bi komotno moglo u naziv ove institucije dodati MIP-Sarajevo jer radi u interesu dijela Federacije, a ne kao jedna od zajedničkih institucija, smatra Vulić.

Ona dodaje kako je upozorenje koje je MIP izdalo dokaz da je ovakva BiH isključivo zemlja koje mnogi zamišljaju i žele projekturati po mjeri Bošnjaka, te je istakla kako su Srbi jedino sigurni u RS-u i Srbiji.

Svi narodi koji žele da žive sa nama u Republici Srpskoj su dobrodošli. Mi smo miroljubiv narod koji prašta i voli, za razliku od bošnjačkog Sarajeva i ostrašćene Bisere Turković koja sa mnom u parlamentu raspravlja o definiciji rata i ne prihvaća termin koji sam upotrijebila – tragičan sukob u regionu iz Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, naglasila je Vulić.

S obzirom na to da se danas, tj. 15. rujna obilježava Dan srpskog jedinstva Vulić je iskoristila priliku da kaže kako Srbe nikada i nitko više neće zvati genocidašima.

“Pozivam i molim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da svim državljanima Republike Srpske danas po automatizmu dodijeli državljanstvo Srbije. Sa srpskim pasošem ćemo putovati. Matica Srbija će nas štititi. Niko i nikad više nas ganocidašima neće zvati”, poručila je Vulićeva.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
XONX
XONX
1 godina prije

“MIROLJUBCI” 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Muki
Muki
Šta ti kažeš na ovo?  XONX
1 godina prije

Nevalja im USA, Njemacka, Engleska itd itd dakle sa citavom NATO alijansom su u sukobu, hrle upravo kod isti a nitko ne ide u majcicu rusiju ili kinu. Toliko o tim “miroljubivim” srbima. Daleko im kuca od moje..

ŠAHBAZ
ŠAHBAZ
Šta ti kažeš na ovo?  XONX
1 godina prije

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE sredinom avgusta ili jula 1995 reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

XONX
XONX
1 godina prije

Ovako bi zvucalo malo lepse: SRBI SU GENOCIDASI U SRCU MODERNE EUROPE. DIVLJACI.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ajmeeeee na koje droge ova kokos ide??

Brcak 215
Brcak 215
1 godina prije

Genocidasko srpsko smece

Brcak 215
Brcak 215
1 godina prije

Vjerovali smo vám 92 ,nikada vise Bosnjaci nece nasjesti na dobrocinost I miroljubivost srba

Neverni Toma
Neverni Toma
Šta ti kažeš na ovo?  Brcak 215
1 godina prije

I mi smo vama vjerovali 1914 i 1918 godine i to nas je skupo kostalo.

Jasmin
Jasmin
1 godina prije

Genocidasi dijele moralne lekcije. Tragikomicno.

Prorok
Prorok
1 godina prije

Lepa je ko greh, rado bih zgresio samo da je ubodem…..