Published On: Sri, ruj 15th, 2021

Vulić o upozorenju MVP-a: Srbi su miroljubiv narod koji prašta i voli, za razliku od ostrašćene Bisere Turković

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić prokomentirala je upozorenje koje je jučer Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdalo da svi branitelji BiH iz prethodnog rata ne putuju u Srbiju rekavši kako resorna ministrica Bisera Turković ponovo izdaje i iznosi stavove bez Predsjedništva BiH.
Vulić je dodala kako ona svojim postupcima uzurpira ustavnu nadležnost Predsjedništva BiH za vođenje spoljne politike.

Ministarstvo inozemnih poslova u Savjetu ministara BiH bi komotno moglo u naziv ove institucije dodati MIP-Sarajevo jer radi u interesu dijela Federacije, a ne kao jedna od zajedničkih institucija, smatra Vulić.

Ona dodaje kako je upozorenje koje je MIP izdalo dokaz da je ovakva BiH isključivo zemlja koje mnogi zamišljaju i žele projekturati po mjeri Bošnjaka, te je istakla kako su Srbi jedino sigurni u RS-u i Srbiji.

Svi narodi koji žele da žive sa nama u Republici Srpskoj su dobrodošli. Mi smo miroljubiv narod koji prašta i voli, za razliku od bošnjačkog Sarajeva i ostrašćene Bisere Turković koja sa mnom u parlamentu raspravlja o definiciji rata i ne prihvaća termin koji sam upotrijebila – tragičan sukob u regionu iz Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, naglasila je Vulić.

S obzirom na to da se danas, tj. 15. rujna obilježava Dan srpskog jedinstva Vulić je iskoristila priliku da kaže kako Srbe nikada i nitko više neće zvati genocidašima.

“Pozivam i molim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da svim državljanima Republike Srpske danas po automatizmu dodijeli državljanstvo Srbije. Sa srpskim pasošem ćemo putovati. Matica Srbija će nas štititi. Niko i nikad više nas ganocidašima neće zvati”, poručila je Vulićeva.

guest
nije obvezno
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x