Published On: Sri, tra 21st, 2021

VULIĆ: Koga biste Vi ubijali, gospodine Izetbegoviću?

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić upitala je je li Bakir Izetbegović ljut što rat nitko osim njega ne spominje i priziva li ga u nedostatku ijednog smislenog odgovora na sve probleme u Federaciji BiH i gubitak vlasti u Sarajevu.

– Koga biste Vi ubijali, gospodine Izetbegoviću? Ni jedna majka nije rađala sinove da bi ih u rat slala radi frustracije pojedinca kakav ste Vi. Ako ne znate kako da sredite odnose u SDA, ako nemate petlju da smijenite svoju suprugu protiv koji je sav Klinički centar Univerziteta u Sarajevu bar gospodski se povucite s političke scene. Nemojte sijati mržnju i ne pozivajte na rat. Ratujte, ali sami sa sobom jer Vi imate problem sa sobom – poručila je Vulićeva Izetbegoviću.

Ona je upitala Izetbegovića u kom svojstvu šalje ratno-huškačke poruke – predsjedavajući Doma naroda, predsjednik SDA ili suprug Sebije Izetbegović.

– U tijeku mjeseca Ramazana, za pripadnike islamske vjere svetog mjeseca posta i odricanja, davati takve izjave je blago rečeno neprimjereno – istakla je Vulićeva za Srnu, upitavši poštuje li bar Izetbegović svoj narod.

Ona je upitala i na koga misli kad kaže “genocidaši”.

– Јasno je da je riječ o smišljenoj novokovanici jer Srbi su narod stradalnik i u Prvom i u Drugom svjetskom ratu, kao i u prethodnom tragičnom sukobu na području bivše Jugoslavije. Ako ste mislili na nas, Srbe, mi se sigurno u tome ne prepoznajemo, jer smo mi miroljubiv i narod koji prašta – rekla je Vulić.

Ona je naglasila da je jasno da izmišljanjem novih termina Izetbegović hoće da izazove neke nove krize u nedostatku odgovora na postojeće umjesto da razgovara i postiže dogovore u interesu svih naroda koji žive u BiH./HMS/