Petak, 19 travnja, 2024

Vukoja, Jurić, Galić, Ćorić u borbi za ‘policijske fotelje’ u BiH

Must Read

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH raspisao je 10. prosinca javni natječaj za direktora i jednog zamjenika direktora Granične policije, direktora i dva zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te jednog zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Neovisni odbor bodovat će kandidate i rang listu najuspješnijih kandidata dostaviti ministru sigurnosti, koji u roku od 10 dana svoj prijedlog i rang listu Neovisnog odbora treba proslijediti Vijeću ministara BiH na odlučivanje i izbor. Kako doznajemo, do prošlog petka je zaprimljena 21 prijava. Prema informacijama do kojih je došao naš list, za neke od najodgovornijih pozicija u državnim policijskim agencijama prijavili su se časnici koji su obnašali ili obnašaju visoke policijske dužnosti. Između ostalih su se prijavili Mirsad Vilić, Drago Vukoja, Marko Dominković, Mile Jurić, Enes Gačanin, Đuro Knežević, Zoran Galić, Svevlad Hoffmann, Željko Ćorić, Himzo Selimović, Rado Dostanić, Uroš Pena i Meho Delić.

Selimović je aktualni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Jurić i Pena njegovi zamjenici, dok je Dominković zamjenik direktora SIPA-e.

Gačanin je zamjenik direktora Granične policije BiH, a došao je u središte pozornosti nedavno zbog disciplinskog postupka u vezi prikrivanja informacija o bijegu jednog bh. časnika iz mirovne misije u Južnom Sudanu.

Tko su kandidati?

Uz spomenute Jurića i Dominkovića, za pozicije kandidiraju još trojica hrvatskih časnika. To su ravnatelj policije Zapadnohercegovačke županije Zoran Galić te Drago Vukoja iz MUP-a SB županije, kao i Željko Ćorić iz SIPA-e.

(Večernji list)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -