Published On: Čet, lis 16th, 2014

Vukićević: Sada raditi brzo na formiranju vlasti

Veleposlanik Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević kazao je danas za Fenu da odnosi  BiH i Srbije godinama imaju trend unapređenja, odnosno trend boljeg razumijevanja i međusobne komunikacije.

Podsjetio je da je u posljednje vrijeme povećan broj međusobnih posjeta na visokom nivou, a obje zemlje imaju jasnu orijentaciju da su odnosi BiH i Srbije dio odnosa u regiji zbog čega je važno unapređivati ih da bi dali doprinos ukupnim dobrim odnosima u regiji.

Naglasio je značaj potpisanog Memoranduma o zajedničkom nastupu na trećim tržištima što je pokazatelj dobre volje obje zemlje da udruže kapacitete i mogućnosti te da tako nastupaju na trećim tržištima da bi dvije zemlje postale značajniji partner za strane investicije. 

– Politika je u ovom trenutku dala podsticaj da ti odnosi moraju biti bolji i ne smiju se unazaditi, a sve druge stvari rješavaju se u normalnom tonu. Proces pomirenja ide jako dobro zbog čega mislim da je perspektiva naših odnosa na dobrom putu koji će rezultirati na korist građana obje zemlje, stava je Vukićević.

Osvrnuo se i na opće izbore napominjući da su građani izašli na izbore iako je situacija jako opterećena te su se tako pokazali odgovornim da izaberu predstavnike vlasti.

– Sada izabrani predstavnici vlasti, odnosno političke stranke moraju raditi brzo na formiranju svih organa na vlasti da bismo odgovorili potrebama naroda koji ih je birao. To je redovan slijed te očekujem da će suglasno rezultatima izbora stranke naći prostora da formiraju vlast i da u međusobnom dogovoru i suradnji BiH povedu naprije, kazao je.

 

Dnevnik.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare