Published On: Pon, svi 16th, 2022

VUKADIN UZ MILANOVIĆA: HNP podupire korištenje bilo kojeg legitimnog i suvislog alata za ostvarivanje hrvatskih prava

Hrvatski Nacionalni Pomak kao stranka hrvatskog naroda podupire korištenje i bilo kojeg legitimnog i suvislog alata za ostvarenja hrvatskih prava, rekao je Hrvatskom Medijskom Servisu predsjednik HNP-a Ivan Vukadin, odgovorivši tako predsjedniku Republike Hrvatske, Zoranu Milanoviću.

Milanović je, podsjećamo, zatražio da se politički predstavnici Hrvata u Bosni i Hercegovini odrede o tome podržavaju li pravac njegove politike prema bh. Hrvatima.

Vukadin pojašnjava da se HNP svojim statutom i ukupnim radom zalaže za nepovrijedivost granica države Bosne i Hercegovine, njezin puni suverenitet i unutarnje rješenje utemeljeno na ravnopravnosti tri konstitutivna naroda koja je upisana u Daytonskom sporazumu.

-Sigurnost i stabilnost BiH te njezino pristupanje NATO-u i EU je politički cilj HNP-a, o on se može ostvariti samo federalizacijom BIH po uzoru na europske države. Hrvatski narod u BiH je najveća žrtva centralističkog projekta, ali i moguća žrtva bilo kakve nesloge unutar vlastitih redova. HNP smatra da je bilo kakvo prepucavanje pojedinaca ili institucija oko ove teme štetno i ne služi interesu hrvatskog naroda, rekao je Vukadin za HMS.

Zato, kako je istaknuo sugovornik HMS-a, iz HNP-a pozivaju sve hrvatske institucije i pojedince da zajednički i usklađeno djeluju na ostvarivanju legitimnih hrvatskih prava unutar granica definiranih Daytonskim sporazumom.

“U tom duhu i okviru Hrvatski nacionalni pomak, kao stranka hrvatskog naroda, podupire korištenje i bilo kojeg legitimnog i suvislog alata za ostvarenja hrvatskih prava. Samo zajedničkim nastupom i dogovorenom politikom Predsjednika RH, Predsjednika Vlade RH i predsjednika stranaka HNS-a imamo šansu riješiti i popraviti politički položaja Hrvata u BiH. Mislimo da je krajnje vrijeme da se taj zajednički stav dogovori i dogodi”, kazao je Vukadin./B. G./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hrke Krke
Hrke Krke
1 mjesec prije

P r e d s j e d n i c e    n a s t a v i t e !!