Published On: Uto, sij 6th, 2015

VUČKO SE LIJANIZIRAO: Sa zastupnicom u RS-u ovjerio protupravni ugovor kod notara, onako kako je to nekad radio Jerko… nekažnjeno naravno…

Predsjednik Hrvatske stranke prava Zvonko Jurišić i njegov stranački kolega Vinko Jakić, ujedno i pravni zastupnik Koalicije Domovina, izdašno su financirali predizbornu kampanju zastupnice te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ivane Lovrić.

Sudeći barem prema dokumentima do kojih je došla Slobodna Bosna, Jurišić i Jakić su sa stranačkom kolegicom Lovrić početkom rujna potpisali Ugovor o zajmu, i posudili joj po 100.000 KM.Navodno.

Novac je Ivana Lovrić službeno dobila kao potporu za predizbornu kampanju, dakako, uz vrlo stroge uvjete. Zastupnica HSP-a u Narodnoj skupštini RS-a morala se tako obvezati da će se u svemu savjetovati i konzultirati s Jurišićem i Jakićem, i da će postupati po njihovim uputama.

Ukoliko, pak, Ivana Lovrić odluči napustiti pravaše, ili bude provodila politiku koja je u suprotnosti s njihovim (Jakićevim i Jurišićevim) načelima, morat će odmah vratiti novac.

ugovor-reket
Preslik ugovora. Foto: SB

No, ako su potpisivanjem Ugovora o novčanoj pozajmici čelnici HSP-a htjeli disciplinirati (zaplašiti) mladu kolegicu Lovrić, ili su se željeli osigurati u slučaju pokušaja kupovine zastupnika, nastavak dokumenta, koji je uredno ovjeren kod notara, otkriva da su njih dvojica, zapravo, najviše brinuli o svojim interesima.

Nisu, naime, Zvonko Jurišić i Vinko Jakić bili zabrinuti za opstanak Koalicije Domovina, nego za svoju osobnu zaradu.

Politička diletantica Ivana Lovrić se, piše u Ugovoru, obvezala da će od prihoda koje ostvaruje kao zastupnica u Narodnoj skupštini RS-a svakog mjeseca do kraja mandata Zvonku Jurišiću uplaćivati 800 KM, a Vinku Jakiću 700 maraka?!

Pretpostavimo li da njezina zastupnička plaća iznosi oko 3.000 KM, Ivana Lovrić će, i to u najboljem slučaju, sa svojim beskrupuloznim stranačkim šefovima zaradu dijeliti na pola, otkriva Slobodna Bosna.