Vučićev poziv prihvatio samo Ivanić

Poziv srpskog premijera Aleksandra Vučića da svi članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju za sada je prihvatio jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je za beogradski dnevnik rekao da je Vučić pozivom članovima predsjedništva BiH da posjete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

“U duhu jačanja dobrosusjedskih odnosa, očekujem da će što prije doći do posjete i susreta. Svi političari u BiH, zajedno sa državnicima Srbije moraju zajedno raditi na pomirenju i smirivanju situacije”, rekao je Ivanić.

Aleksandar Vučić uputio je u utorak službeni poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posjetu Srbiji.

Kako je priopćeno iz vladina Ureda za suradnju s medijima, Vučić je u pismu članovima Predsjedništva BiH naveo da ih poziva “polazeći od uvjerenja da su naše dvije zemlje čvrsto i trajno opredijeljene jačati međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dvije zemlje”.

Dnevnik.ba