Published On: Pet, ruj 9th, 2016

VUČIĆEV INFORMER SVE LUĐI: Hillary Srbima nudi Srpsku ako se odreknu Kosova

Clintonova ima strategiju za “finalno rešenje Balkana” piše srpski magazin za djecu i odrasle koji se najnormalnije prodaje u toj zemlji.
“Njeni savetnici joj ovo preporučuju: Srbiji dati Srpsku ako se odrekne Kosova, a Kosovo pripojiti Albaniji!?!
BiH bez RS opstaje u dogovoru Bošnjaka i Hrvata. Makedonija neodrživa država
http://www.informer.rs/vesti/srbija/906 … OSOVO-NUDI
********************************************************
Strategija Klintonove za Balkan: Srpska i Srbija biće jedno?
Kandidat za predsjednika SAD Hilari Klinton naložila je svojim saradnicima da joj izrade strategiju za “finalno rješenje sukoba na Balkanu”, saznaje se u odlično obavješenim diplomatskim krugova.
Ova spoljnopolitička strategija u čijoj izradi su, između ostalih, učestvovali i analitičari “Stratfora” i “Rend korporacije” mogli bi u slučaju izborne pobjede Klintonove bitno da utiču na sudbinu svakog naroda na Balkanu.
Prema riječima izvora, savjetnici Klintonove kao ključnu tačku novog programa za Balkan predlažu konačno rješenje nacionalnih pitanja Srba, Hrvata i Albanaca.
slika
“Pravdena podjela”
Sagovornik lista, koji je i sam posredno, kao konsultant, učestvovao u izradi ove strategije prepričava šta se sve u njoj navodi.
“Kao prvo, kaže se da je uslov svih uslova ‘izlazak Srba, Hrvata i Albanaca na prirodne granice’, a kao te prirodne granice definiše se prostor koji ti narodi kontrolišu i kojim faktički vladaju na terenu. U analizi stanja na terenu naglašava se da na prostoru bivše Jugoslavije neće i ne može biti dugoročnog mira sve dok tri najveća naroda definitivno ne odustanu od rata i sukoba kao rješenja za nacionalne probleme. A preduslov za to jeste pravedno rješenje…”, kaže izvor lista, koji dalje precizira šta su sve i kako Amerikanci zamislili:
“Konkretno za Srbiju predlaže se ‘simetričan model’ koji podrazumijeva da Beogradu treba dati pravo na ujedinjenje sa Republikom Srpskom, ali pod uslovom da prizna Kosovo, koje opet treba da se pripoji Albaniji! Predlaže se i davanje specijalnog statusa sjeveru Kosova, koje bi dobilo pravo na široku autonomiju i pravo na specijalne veze sa Srbijom. Konačno, predviđaju se mehanizmi za zaštitu ‘srpske manjine’, kao i srpskih manastira na Kosovu”.
Takođe, prijedlog Hilarinog plana za Balkan podrazuijmeva i “opstanak BiH u skladu sa dogovorom Bošnjaka i Hrvata”.
“U strategiji se kaže da Bošnjaci kao najveće žrtve rata u bivšoj Jugoslaviji i ‘tradicionalni američki saveznici’ imaju pravo na svoju državu, ali se naglašava da je BIH u sadašnjem obliku vrlo teško održiva. Procjenjuje se da bi Hrvati imali interese da se sa Bošnjacima dogovore o opstanku države BiH, u čijem sastavu više ne bi bila RS” kaže izvor.
Kada je riječ o Makedoniji, stručnjaci Hilari Klinton upozoravaju da je ona “neodrživa država u sadašnjem obliku, zbog nepremostivih razlika između Makedonaca i Albanaca, sukoba sa Grčkom”, te predlažu “ubrzani uslovni ulazak u EU i NATO”.
Zanimljivo, Crna Gora se i ne spominje, a zašto i kako je to moguće, izvor “stvarno ne zna”.
http://pressrs.ba/vijesti/drustvo/strat … 08-09-2016