Published On: Sat, Jul 8th, 2017

Vučić: Vjerujem Brnabić kao sebi, ne znam za transkripte

Niti znam, ni sam ulazio u to da razgovaram s bilo kim, a ne znam da li je bilo ko davao transkripta, niti me zanima – rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da prokomentariše intervju premijerke Ane Brnabić za Blumberg, ali i Jučerašnju izjavu ruske strane na tu temu, te dodao da u nju ima puno povjerenja.

– Znam što ona misli, što želi, znam na kakvom putu Srbija postoji i uvjeren sam da će takva politika voditi – rekao je Vučić.

Dodao je da ima puno povjerenja u premijerku, te ponovio da je Srbija na ervopskom putu, ali da je suština u tome da joj nitko ne može postaviti ultimatume vezane za nju prijateljstva.

– To je snaga srpske politike, da ne pristajemo ni na kakve ultimatume – istakao je, ponovio da se Srbija nalazi na europskom putu i dodao:

– Naša politika je da sa svima sarađujemo, sa NATO-om, Rusijom, ali da čuvamo svoje i mi to put ne krijemo. Mi nećemo da rušimo i kvarimo prijateljstva sa Rusijom i to ne zbog Puškine, Dostojevskog, već zbog mogućnosti za suradnju, plinovod, investicije … a ako neko smatra da ima pravo da se odrekne radnika u Železari, oni to nisu učinili zašto bi mi, zbog Snage srpske politike da farbrika sada radi, neki su ih ostavili bez kave, to treba da se zna, jer se u Srbiji sve zaboravlja za tri dana.

Kako je rekao, poznato je da se naša politika ne sviđa nikome, ali on je za nju tri puta dobio mandat od građana, “najveći i najširi u modernom povijesti Srbije”, te je rekao da bi onaj ko želi da mijenja takvu politiku morao Prvo da pobijedi na nekim izborima. U tom će slučaju, primjetio je, politika moći da se mijenja, i da Srbija od slobodnih i nezavisnih zemalja postane “jedan od raznih tipova suvremenih kolinija koje postoje u svijetu”.

Kad je riječ o premijerki, u njoj, ponovio je, ima puno povjerenja, nije slučajno izabrao, ali ne zna što se može dogoditi.

– Mogu i ja da pogriješim, i da me narod smijeni. Ovo je stavio slobode, nezavisnosti, interesi Srbije – poručio je Vučić.

Primjetio je, međutim, da se mi, pošto danas više nemamo problema da nam je voda do nosa i usta, namjerimo čim prijeđemo tu granicu da pokazujemo “mišiće”:

– Nije vrijeme za, ali ni da pognemo glavu. Ne treba da se stidimo svoje interese – rekao je Vučić i ponovio da u Brnabiću ima puno povjerenja, “puno vjere i iskrenog povjerenja”, i da je uvjeren da zbog tih riječi nikada neće da se pokaje:

– Vjerujem u njeno djelovanje kao i u svoje.

Premijerka je ranije u razgovoru za BBC i Blumberg izjavila da će Srbija, ukoliko bude morala izabrati EU i Rusiju, izabrati Uniju, a Zaharova je jučer prenijela da je Brnabić razgovarao s ambasadorom Čepurinom koji je na uvid dala transkript razgovora s američkim novinarima, Čime je htjela da pokaže da su oni pogrešno interpretirali njene stavove.

Niti znam, ni sam ulazio u to da razgovaram s bilo kim, a ne znam da li je bilo ko davao transkripta, niti me zanima – rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da prokomentariše intervju premijerke Ane Brnabić za Blumberg, ali i Jučerašnju izjavu ruske strane na tu temu, te dodao da u nju ima puno povjerenja. – Znam što ona misli, što želi, znam na kakvom putu Srbija postoji i uvjeren sam da će takva politika voditi – rekao je Vučić. Dodao je da ima puno povjerenja u premijerku, te ponovio da je Srbija na ervopskom putu, ali da je suština u tome da joj nitko ne može postaviti ultimatume vezane za nju prijateljstva.

– Naša politika je da sa svima sarađujemo, sa NATO-om, Rusijom, ali da čuvamo svoje i mi taj. – To je snaga srpske politike, da ne pristajemo ni na kakve ultimatume – istakao je, ponovio da se Srbija nalazi na europskom putu i dodao: Staviti ne krijemo. Mi nećemo da rušimo i kvarimo prijateljstva sa Rusijom i to ne zbog Puškine, Dostojevskog, već zbog mogućnosti za suradnju, plinovod, investicije … a ako neko smatra da ima pravo da se odrekne radnika u Železari, oni to nisu učinili zašto bi mi, zbog Snage srpske politike da farbrika sada radi, neki su ih ostavili bez kave, to treba da se zna, jer se u Srbiji sve zaboravlja za tri dana.

Kako je rekao, poznato je da se naša politika ne sviđa nikome, ali on je za nju tri puta dobio mandat od građana, “najveći i najširi u modernom povijesti Srbije”, te je rekao da bi onaj ko želi da mijenja takvu politiku morao Prvo da pobijedi na nekim izborima. U tom će slučaju, primjetio je, politika moći da se mijenja, i da Srbija od slobodnih i nezavisnih zemalja postane “jedan od raznih tipova suvremenih kolinija koje postoje u svijetu”. Kad je riječ o premijerki, u njoj, ponovio je, ima puno povjerenja, nije slučajno izabrao, ali ne zna što se može dogoditi. – Mogu i ja da pogriješim, i da me narod smijeni. Ovo je stavio slobode, nezavisnosti, interesi Srbije – poručio je Vučić. Primjetio je, međutim, da se mi, pošto danas više nemamo problema da nam je voda do nosa i usta, namjerimo čim prijeđemo tu granicu da pokazujemo “mišiće”:

– Nije vrijeme za to, ali ni da pognemo glavu. Ne treba da se stidimo svojih interesa – rekao je Vučić i ponovio da u Brnabić ima puno povjerenja, “mnogo vjere i iskrenog povjerenja”, te da je uvjeren da zbog tih riječi nikada neće da se pokaje:

– Vjerujem u njeno djelovanje kao iu svoje.

Premijerka je ranije u razgovoru za BBC i Bloomberg izjavila da će Srbija, ukoliko bude morala birati između EU i Rusije, izabrati Uniju, a Zaharova je jučer prenijela da je Brnabić razgovarala s veleposlanikom Čepurinom kojem je na uvid dala transkript razgovora s američkim novinarima, čime je htjela pokazati da su oni pogrešno interpretirali njene stavove.

– Nije vrijeme za to, ali ni da pognemo glavu. Ne treba da se stidimo svojih interesa – rekao je Vučić i ponovio da u Brnabić ima puno povjerenja, “mnogo vjere i iskrenog povjerenja”, te da je uvjeren da zbog tih riječi nikada neće da se pokaje: – Vjerujem u njeno djelovanje kao iu svoje . Premijerka je ranije u razgovoru za BBC i Bloomberg izjavila da će Srbija, ukoliko bude morala birati između EU i Rusije, izabrati Uniju, a Zaharova je jučer prenijela da je Brnabić razgovarala s veleposlanikom Čepurinom kojem je na uvid dala transkript razgovora s američkim novinarima, čime je htjela pokazati da su oni pogrešno interpretirali njene stavove.