Published On: Uto, pro 10th, 2019

Vučić: Uz Ivu Andrića, Srbija Handkea slavi kao svog Nobelovca

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je, u povodu uručenja Nobelove nagrade za književnost, čestitao austrijskom književniku Peteru Handkeu i, oslovljavajući ga s “poštovani prijatelju”, ocijenio da se “upisao u besmrtne” te dodao da ga Srbija slavi kao svog Nobelovca.

“Poštovani prijatelju, primite moje iskrene čestitke. Kao laureat Nobelove nagrade upisali ste se među besmrtne. Ova nagrada jest nagrada za Vaš izuzetan književni rad, za Vaše znanje i stvaralaštvo, ali isto tako i za neprikosnovene moralne odlike, za hrabrost i dostojanstvo, kojima se borite za svoje ideale vrhunskog intelektualca”, istaknuo je Vučić u čestitki Handkeu, proslijeđenoj medijima, prenosi Hina.

Poručujući Handkeu da ga u Srbija smatraju “istinskim prijateljem”, Vučić je ocijenio da se nagrada austrijskom književniku doživljava uz posebno štovanje.

“Bit ću slobodan kazati, Vašu Nobelovu nagradu doživljavamo kao da je dobio netko od nas. Sada, uz Ivu Andrića, slavimo još jednog našeg Nobelovca”, poručio je Vučić u čestitki Handkeu, nadajući se njegovom “skorom posjetu Srbiji”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare