Published On: Čet, kol 18th, 2022

Vučić: Svima su dosadile naše jadikovke. Ali Srbi neće trpjeti teror

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg obratili su se javnosti nakon sastanka u Bruxellesu. Stoltenberg je poručio kako je “konstruktivni dijalog jedini način da se riješe tenzije na Kosovu”.

“Pozivam sve strane da pokažu suzdržanost i izbjegnu nasilje”, dodao je šef NATO-a.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za Srbiju važna “uloga KFOR-a koju poštuje, uloga NATO-a koju poštuje”. “Vjerujemo da ćemo uvijek moći naići na razumijevanje Stoltenberga i NATO-a da se osiguraju mir i stabilnost. Ja ne volim prebacivati krivnju na bilo koga”, rekao je Vučić.

“Želimo izbjeći svaku vrstu mogućnosti da dođe do eskalacije, odnosno sukoba”, dodao je. U odgovoru na pitanja novinara istaknuo je da srpska vojska i policija “ni u jednom trenutku nisu prešle administrativnu liniju”.

“Dostavio sam popis svih napada na Srbe. Zahvalan sam NATO-u što s takvim neistinama nije izlazio, za razliku od nekih drugih”, rekao je Vučić. Srpski predsjednik još jednom je ponovio kako će njegova zemlja ostati vojno neutralna.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
1 mjesec prije

Ja se zovem Sanja Vulić, iz Dvora na Uni i ja sam dete iz kolone. Mora najranija sećanja su iz momenta kad počinje maltretiranje Srba koji su tad bili većinski narod u Dvoru na Uni. Plašeći se da ne doživimo sudbinu njegovog deda Laze koji je ubijen 1945. snajperom, otac nas je poslao u šumu. Potom smo doneli odluku da se vratimo i borimo se za naše ognjište. Nismo nikoga uvredili, učinili ništa nažao. Dolaskom tamo, dočekuje nas isto. Zvuk topova, bombardovana rafinerija u Sisku, pucnji.
Sećam se samo dok sam čekala i gledala u nepreglednu kolonu traktora, automobila i motokultivatora.

Last edited 1 mjesec prije by Herceg Bosnjak
HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  Herceg Bosnjak
1 mjesec prije

kmee 🖕

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

GDJE SU NESTALI UJKO MAČEK, ODRONI… 😆 😆 😆 JUČE I ENGLEZI PODRŽALI ŠMITA… VELIKA JE PANIKA I ŠOK U POT,URI,ČKOM POJASU GAZE… 😆 Vratite se odroni, ujke i ostale pot,uri,ce, bićemo nježniji.. Ipak ste vi bivši kršćani, nekad ste išli u crkvu, molili Oče naš… Pišite nam….

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Jeftinije je DJIKANE SVETOSAVSke teroriste malo opet izbombardovati nego ovako gubiti penezi