Published On: Pet, ožu 17th, 2023

VUČIĆ: Svi se nadaju da ću potpisati u Ohridu, da bi mi tražili glavu na tacni

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u obraćanju građanima, da Srbija još nije dobila nacrt onoga što želi EU o pitanju Kosova, kao i da je srpski strana dostavila svoj prijedlog, a albanska svoj.

“Radio sam s njima tri dana po tom pitanju, mi smo dostavili svoj prijedlog, a Albanci svoj. Ništa još nismo dobili iz Bruxellesa i taj papir i dalje, do danas do 18 sati ne postoji”, rekao je Vučić večeras u obraćanju javnosti nakon sastanaka prethodnih dana s Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Escobarom.

Istaknuo je da ne postoji taj papir i da čim bude postojao da će da obavijesti javnost i ukazati što je loše ili dobro, ako tog dobrog bude bilo u nečemu, što je za Srbiju svakako teško.

“Šutio sam danima o Kosovu i Metohiji. Nisam izlazio u javnost ni sa izjavama, ni s analizama, želeći sve da prikupimo. Mi smo prethodnih dana razgovarali o tome što je potrebno da bi se stiglo do normalizacije odnosa s Prištinom. Normalizacija za mene nije eufemizam za priznanje Kosova de facto ili de jure. Normalizacija koju smatram potrebnom je da imamo bolje odnose s Albancima nego što ih imamo danas i pokušamo živjeti koliko je moguće zajedno i koliko jedni pored drugih”, izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da se sutra navršava 19 godina od pogroma srpskog stanovništva na Kosovu.

“Albanci su iskoristili stradanje dječaka u selu Čabra i za to bez ikakvih dokaza optužili Srbe iz sela Zubče kod Zubinog Potoka i u jeku organiziranja mitinga pripadnika tzv. OVK, uz šutnju srpskih dužnosnika, protjerali su više od 4.000 Srba, osmoro Srba ubili, uništili 35 vjerskih objekata, preko 40.000 predmeta, ikona i mnogih drugih važnih, uglavnom sakralnih religijskih predmeta su zauvek izgubljeni, nestali. Čitava mjesta poput Bijelog Polja kod Peći i Svinjara u Mitrovici gotovo u potpunosti očišćeni od srpskog življa”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da u Ohridu nije i neće biti nikakav sudbonosni dan i da nije nikakav problem u tome što se potpisuje, nego što se svi nadaju da će on potpisati.

“Nikoga na političkoj i javnoj medijskoj sceni nije briga ništa oko Kosova i Metohije. Јedino za čime brinu to je da imaju priliku izvršiti javno streljanje predsjednika Srbije. Oni se svi nadaju, oni koji organiziraju prosvjed ovdje sutra, i ovi drugi, svi se nadaju da ću potpisati da bi mogli tražiti moju glavu na tacni, kao da sam ja pravio taj plan, a ne zato što bi bili uplašeni ili nezadovoljni ili nesretni što bi taj plan bio prihvaćen. Naprotiv, bit će nesretni ako taj plan bude prihvaćen”, kazao je Vučić.

Poručio je da će “u ime pristojne, normalne Srbije” pokušati uraditi ono što je za Srbiju najbolje./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Herceg Bosnjak
Herceg Bosnjak
13 dana prije

Kosovo je Republika Srpska !🇷🇸🇷🇸☝️✔️🙋‍♂️

Uskoro ces se vijoriti 🇷🇸 u Pristini ☝️

Kad dodze vakat zamonasit cu se u manastiru Decani na Kosovu !

Last edited 13 dana prije by Herceg Bosnjak