Published On: Čet, sij 30th, 2014

VUČIĆ: Svi koji su činili zločine trebaju se naći pred licem pravde, odbacujem tvrdnje Nasera Orića da Srbija vodi kampanju protiv njega!

Očekujem da se svi koji su činili zločine nađu pred licem pravde i odbacujem tvrdnje Nasera Orića da Srbija vodi kampanju protiv njega, ili nekog bošnjačkog, ili pripadnika drugog naroda “, kazao je Vučić na tiskovnoj konferenciji

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade u ostavci Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje ratnog zapovjednika vojske u BiH Nasera Orića da Srbija vodi kampanju protiv njega zbog istrage o ratnim zločinima u Podrinju, ocjenjujući kako bi završetak te istrage bio velika i važna stvar za cijelu regiju.

“Očekujem da se svi koji su činili zločine nađu pred licem pravde i odbacujem tvrdnje Nasera Orića da Srbija vodi kampanju protiv njega, ili nekog bošnjačkog, ili pripadnika drugog naroda”, kazao je Vučić na tiskovnoj konferenciji.

Navodeći da Tužiteljstvo za ratne zločine smatra da ima dovoljno dokaza za pokretanje postupaka, on je kazao kako je nedvosmisleno potvrđeno da su teški i strašni zločine nad srpskim narodom u Podrinju počinjeni na mnogim mjestima.

“U svakom slučaju, ukoliko bi to dobilo svoj pravni završetak, to bi bila velika i važna stvar za cijelu regiju, ma kako se to okonča”, izjavio je Vučić.

Naglasio je kako se Srbija do danas bavila, prije svega istraživanjem zločina koje su počinili Srbi, što, kako je naveo, nije bilo nimalo lako.

“Mnogo smo toga pokazali zato što hoćemo da se razdvajamo od zločinaca koji pripadaju našem narodu, nećemo da se kaže da su Srbi zločinici”, istaknuo je Vučić.

Dodao je kako se istraga protiv Orića ne tiče bošnjačkog naroda, nego pojedinaca iz bošnjačkog naroda koji su činili zločine nad Srbima.

(Fena / av)