Published On: Thu, Dec 12th, 2013

Vučić: Sutra u Srbiju stižu prijatelji s dobrim vijestima

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) izjavio je danas da će građani Srbije do kraja 2014. godine živjeti bolje i da je povećanje zaposlenosti najvažniji zadatak.

– Krajem sljedeće godine sami ćete osjetiti da je krenulo bolje i vidjet ćete živjeti bolje – rekao je Vučić na izbornom skupu SNS u sportskom centru Banjica, pred lokalne izbore u beogradskoj općini Voždovac, zakazane za nedjelju, 15. decembar.
Vučić je naveo da sutra u Srbiju stižu prijatelji s dobrim vijestima koji hoće da ulažu u privredu, ali nije otkrio o kome je riječ.

 

 

 

On je istakao da će najvažniji zadatak 2014. godine biti osiguravanje posla za sve građane Srbije i podsjetio da je u prethodnih godinu i pol dana rada Vlade.
– Zaustavljen je negativan trend rasta nezaposlenosti i Srbija trenutno ima najnižu stopu inflacije u posljednjih 10 godina a zabilježen je i rast industrijske proizvodnje od 3,2 posto – rekao je Vučić.


On je objasnio da ništa neće pasti s neba i da je obveza svih da rade više i uspješnije.
– Mi smo jedina stranka koja mijenja svoje direktore, gradonačelnike, koja poziva na odgovornost, jer želimo da mijenjamo sebe. Prvo moramo mijenjamo sebe, pa Srbiju, Beograd i Voždovac – rekao je Vučić.
On je okupljenim građanima poručio da je ponosan na njih i da je uvjeren da će SNS osvojiti ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima u općini Voždovac.
– Nećemo dati priliku onima koji ne žele mijenjana stvari i koji žele Voždovac i Srbiju da vrate u žabokrečinu i mulj. Ovo su izbori ne za mene, nego za vas. Glasajte i pokažite da želite se promjene nastave – rekao je Vučić.


Lider SNS je okupljene građane savjetovao da u nedjelju na izbore povedu sa sobom bar još četvoro ljudi i da tako pokažu da razmišljaju o svojoj budućnosti.
Potpredsjednik SNS i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pozvao je građane da glasuju za SNS, a ne za male stranke, jer one ne mogu nositi s kriminalom i korupcijom.
– Ne rasipajte glasove, nemojte glasovati za male stranke koje će gledati svoje a ne vaše interese – rekao je Stefanović, i dodao da jedino glas za SNS jamči bolji život.