Published On: Mon, Feb 13th, 2017

VUČIĆ: Srbija neće biti parking za migrante

Sve što možemo mi činimo za izbjeglice, Srbija ih prima, pokazuje u tome svoje humano lice, ali ne može da bude parking za migrante, niti može sama da plaća tu cijenu, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je Srbija zato zahvalna Austriji na podršci i pomoći u migrantskoj krizi.

Premijer je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim kolegom Sebastian Kurz, primijetio da je Srbija, za razliku od nekih drugih zemalja u regiji, koje su obećale da će primiti pet i deset tisuća izbjeglica, a nisu primile nijednu i još su ih protjerivale, suprotno tome primila svakoga, te da u ovom trenutku gotovo sve izbjeglice borave u prihvatnim centrima, prenosi Tanjug.

Ima i onih drugih, danas je takvih oko 500, koji ne žele da idu tamo, a problem je što neki to ne žele, jer tako lakše dolaze do krijumčara, koji onda mogu da ih preko Hrvatske odvedu u neku od zemalja EU, rekao je Vučić.

Dodao je da je u tom smislu zadovoljan na razumijevanju, ali i na pomoći Austrije, i materijalnoj i druge vrste, prije svega u policajcima koji pomažu na graničnim prijelazima.

“Zahvalni smo na podršci Austrije i na vozilima i jedva čekamo još bolju suradnju”, poručio je Vučić./HMS/