Published On: Sat, Jul 6th, 2013

Vučić: Srbija će uskoro početi rješavati najveće probleme u odnosima s Hrvatskom

aleksandar-vucic-vlada-srbije-postovanje-poverenje-1355304982-204878Srbija će uskoro početi rješavati najveće probleme u odnosima s Hrvatskom, a prije svega pitanje međusobnih tužbi za genocid, izjavio je danas prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tijekom primopredaje sanitetskih terenskih vozila u Vojnomedicinskog centru na Karaburmi na pitanja novinara hoće li Srbija inicirati sporazum s Hrvatskom, koji, kao i u slučaju BiH, omogućava prelazak granice s osobno iskaznicom, rekao da dvije zemlje imaju sve bolje odnose i da su kada je riječ o suradnji između njih “moguće sve teme”, javlja Tanjug.

“Uskoro ćemo rješavati najveće probleme koje imamo s Hrvatskom povodom međusobnih tužbi za genocid. Odnosi između dviju država su svakog dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmaticcan pristup, koji i oni i mi poštujemo i mislim da su sve teme moguće”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da se podrazumijeva da će suradnja s tom zemljom, koja je nedavno postala članica EU, morati biti u skladu s pravilima EU.

“Mislim da ćemo svaku vrstu suradnje koja je moguća u skladu s pravilima EU ostvariti s Hrvatskom. Tu čak occekujem i zajedničke izlaske na pojedine međunarodne tendere, kao i s drugim zemljama u regiji”, poručio je Vučić.