Published On: Čet, tra 4th, 2013

Vučić: Srbija bira između dvije jednako katastrofalne stvari

BEOGRAD – Srbija je u dramatično teškoj situaciji u vezi s Kosovom iu roku od 72 do 96 sati morat će se odlučiti za manje lošu od dvije jednako katastrofalne stvari, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.
“Do utorka treba da pošaljemo naš odgovor da li prihvaćamo određene stvari ili ne”, istaknuo je Vučić poslije osme runde pregovora predstavnika Beograda i Prištine u Bruxellesu i sastanaka državnog vrha.
On je za RTS kazao da se Srbija hitno mora opredijeliti između dvije stvari od kojih nijedna nije laka, pojasnivši da je ponuđeni plan za srpsku narod na sjeveru Kosova veoma loš, kao i opcija da se ne postigne nikakav sporazum s EU.
“Moramo pokušati dobijemo datum i da nađemo zajednički jezik sa zapadnim silama. Veliko je pitanje da li ćemo uspjeti i veliki rizik”, istaknuo je Vučić.
Ako bude odbijen plan, prema njegovim riječima, to će značiti zatvorena vrata Srbiji u svijetu i manje novca za proračun.
Vučić očekuje da sve političke snage u Srbiji budu jedinstvene u rješavanju ove dileme.
“U naredna 72 sata moramo izađemo i kažemo da smo napravili nešto što izgleda najmanje loše”, rekao je Vučić.
Prema njegovim riječima, Srbija je suočena s nečim što je nemoguća misija i nalazi se između čekića i nakovnja.
“To što nam je ponuđeno nisam nimalo zadovoljan, a ako sve to odbijemo plašim se da će cijela zemlja da propadne. Srbija mora pokušati dobije datum i sporazum, ali ne može dozvoliti vlastito ukidanje”, istaknuo je Vučić.
Članovima Vlade Srbije Vučić je poručio da prestanu razmišljati o svojim pozicijama i da narodu kažu istinu.