Vučić: Sačuvat ćemo respiratore i za naše ljude u RS-u

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da Srbija sada neće pokazivati europsku, već srpsku solidarnost, odnosno da će Srbija pomoći Republici Srpskoj kada je u pitanju borba s virusom korona.

“Naravno da ćemo jedan deo tereta u izvozu robe, a kada dođe do teških slučajeva, morati i mi da poduzmemo. Morat ćemo i respiratore da sačuvamo za ljude iz RS”, rekao je Vučić.

“Predaja nije opcija, predaja nikada nije bila opcija, i neće biti opcija za Srbiju. Borit ćemo se i pobijedit ćemo”, zaključio je predsjednik Srbije.

Vučić je izjavio da je na teritoriji cijele države proglašeno izvanredno stanje zbog virusa korona, a od sutra nema škole.

“Obavještavam vas da smo donijeli odluku o proglašenju izvanrednog stanja na teritoriji cijele Srbije. Dakle od ovog sekunda imamo izvanredno stanje”, rekao je Vučić tijekom obraćanja nakon sastanka Kriznog stožera posvećenom oboljenju od virusa korona i posljedica koje je izazvao u gospodarstvu.

Odluku o proglašenju donijeli su predsjednici Srbije, Narodne skupštine i Vlade Srbije.

“To odluku o izvanrednom stanju nismo donijeli lako. Danas je vjerovatno najgori dan u Europi nakon Drugog svjetskog rata”, rekao je Vučić, prenose Nezavisne.