Published On: Pon, velj 1st, 2021

Vučić s Macronom najavio rješenje kosovskog pitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da rješavanje kosovskog problema nije lako pitanje za Srbiju i izrazio nadu kako će na kraju biti postignuto neko kompromisno rješenje koje će biti prihvatljivo za obje strane.

– Svi moramo uraditi sve da dođemo do kompromisnog rješenja za obje strane. To do sada nije bio slučaj i uvijek sam bio spreman saslušati (francuskog predsjednika Emmanuela) Macrona i njegove inovativne ideje, kako bi se približili dogovoru. Predstavit ću mu, iskreno i otvoreno, našu platformu i siguran sam da ćemo uz njegovo liderstvo postići nešto u narednom periodu – izjavio je Vučić u ponedjeljak uoči sastanka s francuskim predsjednikom u Parizu.

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron ponovio je slično, odnosno kako je u pregovorima Beograda i Prištine bitno pronaći rješenja na koja su pristale obje strane.

– Jedina rješenja koja će dovesti do napretka po ovom pitanju, a to je jedno pitanje koje je suštinski bitno za vašu zemlju i vaš narod, to su rješenja na koja su pristale obje strane, koja su priznata i koja će nam omogućiti da konačno riješimo ovo važno pitanje koje je u srži naše Europe – rekao je Macron.

On je novinarima rekao kako će se dodatno angažirati i pružati potporu svima koji su zainteresirani da se pitanje odnosa Beograda i Prištine riješi, prenosi Beta.