Published On: Pon, tra 3rd, 2017

VUČIĆ S ČOVIĆEM: Ovo nije šuplja, čisti je luđak svatko tko misli drugačije

Kad vam netko učini tu čast da dan nakon izbora bude u Mostaru kao prvi izlazak izvan svoje zemlje jasno je koliko je to zadovoljstvo i meni sreća, izjavio je večeras nakon susreta s novoizabranim predsjednikom Srbije i još uvijek aktualnim srbijanskim premijerom hrvatski član Predsjedništva BiH dr Dragan Čović, koji je Vučiću čestitao na veličanstvenoj pobjedi na jučerašnjim predsjedničkim izborima u Srbiji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Razgovarali smo kao prijatelji o mnoštvu tema koje opterećuju čitavo naše područje, a primarno BiH. Želio sam upoznati našeg gosta sa odnosima u BiH, sa zastojima koje imamo, ali i našom željom da idemo europskim putem, pokušamo stabilizirati odnose, a istovremeno ostvariti apsolutnu jednakopravnost tri konstutivna naroda u Bosni i Hercegovini, kazao je Čović.

Izrazio je uvjerenje da će razgovori večeras i sutra u, kako je rekao, jednoj laganoj atmosferi, dati puni doprinos smirivanju stanja, kako bi se više pričalo o gospodarskim temama i integracijskim procesima.

-Naravno, teme gospodarstva će biti u prvom planu već sutra, jer smo sutra na otvaranju 20. sajma gospodarstva, evo i s te strane jedno posebno zadovoljstvo da si uspio doći ponovo u Mostar i na naš sajam, kazao je Čović obraćajući se Vučiću.

Novoizabrani predsjednik Srbije zahvalio se Čoviću na čestitkama  i gostoprimstvu.

-Dragan zna da se uvijek veoma dobro osjećam u Mostaru i zahvaljujem mu se na gostoprimstvu. Sretan sam što mogu nazočiti Sajmu. Ovo mi je drugi put za redom da sam ovdje i sutra će biti više kompanija iz Srbije na Sajmu, nego što je bilo u prošloj godini. Verujem da će svake godine dolaziti što je moguće više, jer ta vrsta ekonomske suradnje, je od izuzetnog značaja za sve u ovoj regiji, kazao je Vučić.

Naglasio je da je s Čovićem razgovarao o srpsko-hrvatskim odnosima, sveukupnim odnosima u Bosni i Hercegovini i odnosima u regiji.

-Uz sve probleme čini mi se da smo našli mnogo toga zajedničkoga i razumevanja i, čini mi se, sličnog sagledavanja važnih pitanja za dio svijeta u kojem živimo, i dogovorili smo da tu suradnju unapređujemo, jer uspijeh naše suradnje znači drugačiji, bolji život i bolju budućnost za sve naše narode, Srbe, Hrvate, Bošnjake. Dakle ni na čiju štetu i mislim da je to od velikog značaja. Još jednom hvala na srdačnom gostoprimstvu, i ovoj prilici. Mostarski sajam je idealna prilika da se sa svima razgovara na jednome mjestu. Čestitam vam na tome i hvala vam, hvala za lijepe riječi i čestitke. Kada sam prihvatio poziv, kada sam saznao da će izbori biti 2. travnja, već tada sam rekao vidimo se 3. travnja u Mostaru, kazao je Vučić.

Na novinarski upit komentirao je i napete odnose u regiji.

-Neće nam biti lako, ali ja vjerujem da svi dobro razumijemo što nam je posao. Bolje svakog dana i razgovarati i pregovarati, nego da nam se bilo kakvo zlo dogodi, jednostavno, mislim da je budućnost u razvoju, i to mi nije prazna, ili kako bi se to kod vas u Bosni i Hercegovini reklo šuplja priča, već mislim da je to jedina moguća priča. Čisti je luđak svatko rko misli drugačije. Vjerujem da svi normalni ljudi samo hoće normalan život i normalnu budućnost i zato sam spreman uložiti ogromnu energiju da bismo to sačuvali i napravili. Sve što je potrebno. Večeras razgovaram s gospodinom Plenkovićem. Dragane ja moram ići, sve najbolje, prijatno, skratio je Vučić svoju izjavu, očito žureći na sastanak s premijerom Hrvatske.

Vučić je, inače, poslijepodne zrakoplovom iz Beograda sletio na mostarskju Zračnu luku, gdje ga je dočekao gradonačelnik Mostara Ljubo Belić i veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vučićević.

Večeras će novoizabrani srbijanski predsjednik sudjelovati na radnoj večeri s članovima Predsjedništva BiH i predsjednicima bh. entiteta, te premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, a sutra će sudjelovati na svečanosti otvorenja Sajma gospodarstva u Mostaru./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare