Published On: Čet, stu 12th, 2020

Vučić razmišlja o granatama iz Bugojna, a Izetbegović ga proziva za nervozu

”Novi uspjesi bh. namjenske industrije ne treba nikoga sa čine nervoznim, naročito ne susjedne države. Ukoliko sami sebe ne prepoznaju kao one koji BiH ne žele dobro, nema potrebe ni da reagiraju”, izjavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović reagiravši na izjave srbijanskog predsjednika o streljivu iz BiH.

Izetbegović kaže kako je zanimljivo da je među prvima koji su reagirali bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

”Zbog čega se Vučić uopće osjetio pozvanim ili prozvanim da reagira, i to prilično nervozno i sa prikrivenom porukom kako Srbija ima jače naoružanje od BiH? Iz BiH nikada nitko ne komentira namjensku industriju Srbije, te bi se stoga i Vučić trebao suzdržati od komentara, naročito zbog toga što Srbija nema nijedan razlog da brine zbog jačanja namjenske industrije BiH. BiH nije nikada, niti će bilo kada pokretati agresivne akcije prema Srbiji. BiH će svakako nastaviti da razvija svoju namjensku industriju, bez obzira kakve to reakcije izazivalo u susjedstvu”, zaključio je Izetbegović.

Naime, srbijanski je predsjednik rekao kako postoji mogućnost suradnje na regionalnoj razini i zajednička prodaja streljiva širom svijeta te da je Srbija spremna kupiti granate iz Bugojna.

Vučić je, na konferenciji za tisak, naveo da je dobio jutros originalnu izjavu Izetbegovića i, ako je to oružje tako strahovito, kako Izetbegović kaže, on to ne vidi kao prijetnju.

”Ako je to oružje strahovito, kako kažu, to ne vidim kao prijetnju, već sam sretan zbog njih. Mi smo spremni pogledati ga i kupiti to oružje ako je tako strahovito”, kazao je Vučić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>