Published On: Wed, Feb 15th, 2017

VUČIĆ: Prihvatio sam kandidaturu za predsjednika Srbije

Aktualni premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da će biti kandidat vladajućeg SNS-a na predsjedničkim izborima u Srbiji. Riječ je o jednoglasnoj odluci Predsjedništva SNS-a, koje će predložiti Glavnom odboru stranke da kao svog kandidata za predsjednika Srbije istakne Vučića.

“Pitanje kandidata nije pitanje kompetencija ili činjenice volite li svoj posao, već je ovo pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije. Prihvatio sam kandidaturu da bismo osigurali kontinuitet i stabilnost Srbije. Svi koji su nam razarali zemlju, koji su nas doveli do ruba bankrotstva i uništavali nam budućnost, sada bi željeli da se vrate na vlast ne zbog toga što imaju politiku, nego što žele vratiti Srbiju na rub propasti i uništi nam rezultate reformi, koje su svjetski priznate”, rekao je Vučić gostujući u emisiji “Upitnik” na RTS-u.

Istaknuo je da funkciju predsjednika Vlade Srbije obavlja s ljubavlju i ponosom. No, bez obzira na to hoće li biti predsjednik države ili ne, siguran je da više neće obnašati premijersku funkciju.

“Što god da odluči Glavni odbor SNS-a u petak, do dana raspisivanja izbora bavit ću se premijerskim poslom”, poručio je Vučić.

Govoreći o sadašnjem predsjedniku Srbije, Vučić je rekao da bez Tomislava Nikolića napredak države nije bio moguć i da je imao veliku ulogu u tome.

“Moja namjera je da u budućnosti nastavim raditi s predsjednikom Nikolićem, ukoliko on to bude želio. Ljudi koji su glasali za mene, glasali bi i za Nikolića”, istaknuo je Vučić.

Dodao je da ne može tvrditi da će biti izabran za predsjednika Srbije, ali smatra da, prema procjenama, ima najveće šanse pobijediti “one koji su se ujedinili da razore Srbiju”.

“Naš cilj je da osiguramo budućnost i mir za Srbiju, da ona bude cijenjena u regiji i svijetu”, kazao je Vučić.

Ukoliko bude izabran za predsjednika Srbije, najavio je da će žestoko kontrolirati Vladu, te da će se truditi biti od pomoći u najtežim trenucima, kao što je to slučaj s Nikolićem.

Mandat aktualnom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. svibnja, a izbori za novog predsjednika Srbije trebaju biti raspisani početkom ožujka – 90 dana prije isteka Nikolićevog mandata. Mediji u Srbiji navode da bi predsjednički izbori trebali biti održani 9. travnja.

Odluka o Vučićevoj kandidaturi objavljena je uoči Dana državnosti Srbije, 15. veljače.

Sjednica Glavnog odbora SNS bit će održana u petak, 17. veljače u 17.30 sati u Sava centru./HMS/