Published On: Sat, Mar 23rd, 2019

VUČIĆ: Presuda Radovanu Karadžiću ne može značiti ukidanje Republike Srpske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Republika Srpska daytonska i ustavna kategorija i da presuda Radovanu Karadžiću ne može značiti njeno ukidanje.

“Onima koji maštaju da presuda Radovanu Karadžiću može značiti ukidanje Republike Srpske, moj odgovor je da je Republika Srpska daytonska i ustavna kategorija”, rekao je Vučić novinarima u Srijemskoj Kamenici, gdje je obišao zgradu Radio-televizije Vojvodine , koja je oštećena u bombardiranju NATO-a, prenosi Srna.

On je podsjetio da u skladu s Daytonskim sporazumom, čiji je jedan od garanta Srbija, neće biti nikakvog ukidanja Republike Srpske.

“To je središnje i apsolutno najvažnije pitanje i to vam je reakcija Srbije”, istaknuo je Vučić.

Vučić je rekao da je vidio reakcije iz cijele regije i na prvostupanjsku i na drugostupanjsku presudu Karadžiću, koje su se, prije svega, ticale ne Radovana Karadžića, nego Republike Srpske.

“A o tome kakav je Haaški tribunal, o tome smo već bezbroj puta govorili”, dodao je Vučić.

On je naveo da Srbija mora gledati u budućnost i vlastiti razvoj, da mora razmišljati o tome kako sebe i svoju snagu izgraditi i političku i ekonomsku i svaku drugu, a političke nema bez ekonomske snage./HMS/