Vučić pozvao članove Predsjedništva BiH da što prije posjete Srbiju

Premijer Aleksandar Vučić danas je službeno uputio poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da u najskorijem terminu dođu u zajedničku posjetu Srbiji.

Vučić je u pismu upućeno svim članovima Predsjedništva BiH naveo da “polazi od uvjerenja da su naše dvije zemlje čvrsto i trajno opredjeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rješavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusjedstva, a na dobrobit građana dvije zemlje”.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa pomoćnicom državnog tajnika SAD-a za europska i euroazijska pitanja Victoriom Nuland.

Iz Vlade Srbije je priopćeno da je Vučić sa Nuland tijekom ručka razgovarao o bilateralnim odnosima, eurointegracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine‎ i o situaciji u regiji, sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Vučić je naglasio čvrstu opredjelјenost Srbije eurointegracijama i ispunjenju svog vanjskopolitičkog prioriteta, članstva u Europskoj uniji.

Kako se ističe on je istakao da srpska vlada namjerava da nastavi dijalog sa Prištinom, kako bi u najkraćem roku došla do rješenja koja bi doprinjela očuvanju regionalne stabilnosti.

“Politička i ekonomska stabilnost klјučna je za napredak regije i Srbija neće odustati od politike koja vodi tom cilјu”, ponovio je svoj stav Vučić.

Američka dužnosnica prenijela je srbijanskom premijeru čvrstu podršku Washingtona putu Srbije ka EU i namjeru SAD-a da pomogne u osiguravanju energetske sigurnosti Srbiji, navedeno je iz Vlade Srbije.