Published On: Sat, Jul 1st, 2017

Vučić potvrdio da će Srbija uložiti 530.000 eura u obnovu rodne kuće bana J. Jelačića

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su u Dubrovniku o odnosima i ekonomskoj suradnji dvije zemlje, a Vučić je hrvatskoj predsjednici potvrdio da će Srbija uložiti više od pola milijuna eura (530.000) u obnovu rodne kuće bana Josipa Jelačića i da će zajedno u dogovoru omogućiti odlazak logoraša na komemoraciju žrtvama logora Stajićevo.

– Razgovarali smo o unaprjeđenju naših odnosa. Gospodin Vučić mi je rekao da će Srbija obnoviti rodnu kuću bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu za iznos nešto veći od 500.000 eura.

Razgovarali smo i dogovorili se da će logorašima omogućiti ove godine dolazak u Stajićevo da u miru i dostojanstvu polože vijence i prisjete se teških trenutaka u razdoblju koje je iza nas i koje moramo zatvoriti. Nastavit ćemo našu suradnju, nastavit ćemo razgovore na temelju Subotičke deklaracije, temeljem dobre volje obje strane i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti imati rezultate u korist naših naroda i država kao i sveukupnih odnosa na Jugoistoku Europe – poručila je Grabar-Kitarović.