Published On: Sri, stu 11th, 2015

Vučić položio cvijeće na spomen obilježje u Potočarima

Uz pojačane mjere sigurnosti u Srebrenicu je stigla i Srbijanska delegacija koju predvodi Aleksandar Vučić, premijer Srbije, javlja novinar agencije Patria.
I Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH boravi u Srebrenicu, kao i Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara, a Vučić je odmah po dolasku u Sreberenicu položio cvijeće na spomen obilježju za sve stradale u genocidu 1995.
Cvijeće je položila i delegacija Predsjedništva BiH, na čelu sa Izetbegovićem. U Srebrenici je prisutan veliki broj policije, a mjere sigurnosti podignute su na najviši mogući nivo. Inače, Vučić je u Srebrenicu stigao i bez da je riješena istraga u vezi napada na njega 11. srpnja ove godine na obilježavanju 20. godišnjice od genocida.
U Srebrenici su i Milorad Dodik, predsjednik RS-a i Željka Cvijanović, premijerka RS-a te su i oni polagali cvijeće u Memorijalnom centru Potočari.
Vučić je došao na dvodnevnu Investiciono-razvojnu konferenciju. Domaćin konferencije načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je da će ova konferencija otvoriti mogućnosti za daljnji razvoj ove općine.
Na investiciono-razvojnoj konferenciji Srebrenica 2015, koja danas počinje u ovom bosanskohercegovačkom gradu, bit će predstavljene mogućnosti investiranja u razvoj različitih područja života i rada građana Srebrenice, resursni potencijali regije, kao i određene pogodnosti za potencijalne investitore.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare