Published On: Sri, velj 24th, 2021

VUČIĆ: Pokušat će ukinuti ingerencije Republici Srpskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da se može očekivati “zajednički pritisak EU i SAD” na Srbiju povodom pitanja Kosova.

Vučić je nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke rekao da je pred Srbijom „teško razdoblje“ u kojem će kako je ocijenio, biti izložena „svim mogućim pritiscima, kampanjama i neistinama“.

„Važno je da razumijemo težinu pozicije u kojom smo posebno sad nakon promjene u američkoj administraciji. Za očekivati je koncentrirani pritisak EU i SAD na Srbiju da ispunimo zahtjeve oko kako Washington neskriveno kaže, priznanja Kosova dok će EU koristiti nešto drugačiji rječnik, ali će ići ka istom cilju“, kazao je Vučić, prenosi N1.

Ocijenio je da će biti i pokušaja ukidanja ingerencija Republike Srpske.

„Kada tome dodate i cijeli regionalni kontekst u kojem nije jednostavno očuvato poziciju Srbije koja ekonomski najbrže raste…Svi drugi će gledati kako da Srbiju proglase za hegemona“, ocjenio je Vučić.

Vučić je kazao i da je na Predsjedništvu stranke bilo riječi o najavljenoj posjeti Miroslava Lajčaka Srbiji. „Donosili smo zaključke o tome što Srbija može, što želi, a šta nam ne pada na pamet ni po koju cjenu“, rekao je Vučić./HMS/