Published On: Pet, kol 3rd, 2018

VUČIĆ: ‘Ove godine će i Srbija obilježiti Oluju’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u srijedu da će Srbija dostojanstveno obilježiti obljetnicu akcije Oluja, a komentirajući srpsko-hrvatske odnose za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović rekao da je “najmanje loš partner u Hrvatskoj”.

“Srbija će, za razliku od histerije koja bude u Hrvatskoj, obljetnicu akcije ‘Oluja’, našu tugu i tragediju i stradanje našeg naroda, obilježiti dostojanstveno“, izjavio je Vučić za provladinu komercijalnu televiziju Pink.

“Srbija nije bila uz Krajišnike”

Kao i prijašnjih godina u Srbiji izostaje bilo kakva samokritičnost u vezi Oluje, već se ta vojna akcija tretira kao da su Hrvati iz čista mira napali Srbe u samoproglašenoj “Republici Srpskoj Krajini”, dok se ni na koji način ne spominju napadi na hrvatske gradove, progoni hrvatskih civila, okupacija hrvatskog teritorija, formiranje marionetske države upravljane iz Beograda na tlu Hrvatske i sve ono što je dovelo do Oluje.

Isto tako, Vučić je ocijenio da 1995. godine država Srbija “nije bila uz prognane Krajišnike” i da ih je “tjerala”. Krivnju Srbije za njihovu sudbinu ne vidi u tome što ih je gurnula u rat s Hrvatima, već samo u tome što im nije pružila vojnu pomoć 1995. kojom bi se zaustavila hrvatska ofenziva.

“Mile Kitić ne pjeva za dom spremni”

“Njihova djeca su danas uzorni građani Srbije, žive sa svojim narodom i uvijek se sjećaju kroz što su prošli, ali tada Srbija nije bila uz njih… Te ’95 nismo im kao država rekli – dobrodošli, nego smo ih krili i tjerali. Ti ljudi zaslužuju našu ogromnu zahvalnost, jer su pokazali veliku ljubav prema Srbiji”, rekao je Vučić.

U povodu izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je hrvatski pjevač Marko Perković Thompson, “nešto poput Mileta Kitića u Srbiji”, Vučić je komentirao kako”Mile Kitić ne pjeva ‘Za dom spremni’”, a za hrvatsku predsjednicu rekao da je najmanje loš partner u Hrvatskoj.

Vučić je naglasio obvezu države da se brine o Hrvatima u Srbiji. “Naš posao i obveza je da Hrvati osjećaju Srbiju kao svoju domovinu”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

Izvor: narod.hr/hina

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x