Published On: Sub, ruj 18th, 2021

Vučić o odcjepljenju Sandžaka: Jesu li Bošnjaci dobro prebrojali općine u BiH?

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, kazao je da je dogovor Srba s Bošnjacima od povijesnog značaja, te naglasio da su pusti snovi o specijalnom statusu za Sandžak i da nikada ne reagira na izjave da će se odcijepiti Sandžak.

U slučaju da tri općine u Srbiji s većinskim bošnjačkim življem žele da donesu neku odluku, kaže Vučić, jesu li Bošnjaci dobro prebrojali općine u Republici Srpskoj kojih ima 64 i još četiri u FBiH, gdje su Srbi većina, prenosi Avaz.

”Suština je u tome da mi ne želimo da mijenjamo granice. Mi samo hoćemo da imamo svoju Srbiju, dobru suradnju i s Republikom Srpskom kao dijelom Bosne i Hercegovine, kao i s BiH. Ali nemojte to da radite i nemojte da imate dvostruke aršine”, dodao je Vučić.

Rekao je da je njegova poruka da Srbija želi dobre odnose s Bosnom i Hercegovinom, prijateljske i bratske odnose s Bošnjacima, ali da joj Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
KulinBanhrvatski
KulinBanhrvatski
10 mjeseci prije

Gosp.Vučić to vam nisu tzv.bošnjaci to su vam potomci turskog okupatora koje su austrougari namjerno ostavili kada smo porazili plisnavog okupatora iz Azije da nama prave probleme dok nas nacističko smeće kontinuirano podkradaju od resursa do ljudstva.

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  KulinBanhrvatski
10 mjeseci prije

Ti porazio…ma ti si AU OVDJE KO I SVETOSAVCI TURSKI KMETOVI DOCEKAO KAO OSLOBODIOCE…SLOBODNO SE NAZIVAS RVATOM i imaš nepremostiv problem…nisi bio AU KONJUSAR a postao samoproglaseni Rvat a to nije posteno

Risovčanin
Risovčanin
10 mjeseci prije

Kuku i Vučko počeo da loži ,narod se pali a tko će da gas gas gas gasi..

Last edited 10 mjeseci prije by Risovčanin