Published On: Čet, ruj 16th, 2021

VUČIĆ: ”NIkad više Jasenovac, Prebilovci, Bljesak ni Oluja, … To je naš zavjet!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da će voditi Srbiju da bude još jača i snažnija, da može pomoći Republici Srpskoj, nikad ne dirajući u pravo Bosne i Hercegovine, prenose srbijanski mediji.

”Da nam se više nikad ne ponove ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, ‘Bljesak’, ‘Oluja’, niti bilo što drugo… To je naš zavjet”, rekao je Vučić na centralnom obilježavanju Dana srpskog jedinstva.

On je poručio da “samo jednu stvar mora da kaže svima koji su prethodnih dana prijetili Srbiji, koji su izmišljali izjave koje nije dao, riječi koje nikad nije izgovorio, a to im je bilo potrebno da još jedan žig sramote stave na čelo srpskom narodu i Srbiji”.

”Ne pada mi na pamet da vam se pravdam čak ni za vaše izmišljotine, niti da se izvinjavam za bilo što, već ću svom snagom i dušom”, voditi Srbiju da bude još jača”, kazao je Vučić. ”Za sve ljude na Balkanu mora važiti isto, da budu slobodni. Nije to nikakav ‘srpski svet’ za koji nas optužuju, to je svijet slobodnih, to je sveto onih sa svojim imenom”, naglasio je srbijanski predsjednik.

 Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako je Republika Srpska ponosna što je zajedno s Republikom Srbijom usvojila Zakon o zaštiti ćirilice te da vjeruje da je to jedan u nizu onih koji će usvojiti zajedno.

”Ne želimo druge da asimiliramo, da drugima naškodimo, već samo vodimo politiku zajedništva. I to nije ništa različito od drugih. Mi imamo svoju Republiku, ali naša zemlja je Srbija. Vjerujem da je ovo vijek našeg ujedinjenja i vijek jedinstva. I ne pozivamo na mir, već na mir, suradnju i međusobno uvažavanje. Hoćemo jedinstvo u miru s drugima, ali nemojte nam braniti da slavimo svoje praznike, da branimo svoje svetinje”, poručio je Dodik.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
never baklava
never baklava
1 godina prije

“Srpski svet” je i dalje glavom i nogama u oblacima. Ako nastave, a trnutno u Crnoj Gori vidimo želja im je evidentna, slijedi opet tvrdo prizemljenje.

Taj “svet” iz stvarnosti i dokumentirane prošlosti zadnjeg rata, doslovce čopa samo ono što njima odgovara. Ostalo petljaju, muljaju i lažu.

Od Triglava do Dubrovnika, od Iloka, Save, Une i Drine, pa sve do Kosova, nisu Srbi tuđi teritorij zapišavali u svoje granice, nego je njih i goloruku JNA odatle napala antisrpska urota.

Tako npr. VRA “Oluja” nema uzrok (skoro četverogodišnju velikosrpsku agresiju, okupaciju, etničko čišćenje i ubijanje Hrvata i drugih nesrba u Hrvatskoj), nego – ispada – samo reakciju iz vedra neba: Petodnevnu dramu poraznog buđenja iz velikosrpskog sna.

Nisu velikosrpska hegemonija, mržnja i zlo prethodno Hrvatskom harali, nisu Velikosrbi svjesni svog vojnog poraza planski i organizirano naredili masovnu evakuaciju “nejači”, nisu Hrvati imali pravo na samoobranu, nego je “Oluja” ničim izazvan akt hrvatske mržnje naspram golorukih i nevinih Srba.

Ovaj i ovakav “Srpski svet” ima sve predispozicije postati basna – Srpski vukovi među srpskim ovcama.

Last edited 1 godina prije by never baklava
Jovke
Jovke
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

Srbija je trenutno vojno I ekonomski jača od svih zemalja Balkana.Nije to više ona Srbija iz devedesetih upamti dobro.Mi ne želimo sukobe ni sa jednom zemljom u komsiluku ali ko ugrozi srpstvo sa obe strane reke Drine neće se dobro provesti.

Jovke
Jovke
1 godina prije

Bravo predsednice,NIKAD VISE.Sad smo jači nego ikad uz to zahvaljujući vama i vašoj politici Srbija je danas cenjena u celom svetu i plus uz sebe imamo Rusiju i Kinu moćne saveznike.Pa ko želi neka samo pokuša da ugrozi srpstvo sa obe strane reke Drine.

Last edited 1 godina prije by Jovke