Published On: Pet, ruj 20th, 2013

Vučić: Neću biti na Paradi ponosa!

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da neće sudjelovati na Paradi ponosa. Kako reče, neće biti licemjeran! Sa druge strane, dodao je da je zadovoljan što su u vladu ušli ljudi koji su spremni sudjelovati u gay paradi.

 

Aleksandar Vučić je istaknuo da to, što ne bi prisustvovao Paradi, ne znači da neće dati sve od sebe da, u skladu sa ustavom i zakonima, osiguramir i sigurnost za sve sudionike tog skupa, ako uopće bude donesena odluka da se Parada održi.

 

 

– Pozdravljam i zadovoljan sam što smo, prije svega zahvaljujući odluci Srpske napredne stranke, tako važne i dobre ljude uspjeli uvedemo u Vladu koji su odmah najavili da će prisustvovati Paradi. Tu govorim o (pregovarač s EU) Tanji Mišćević, kao io (ministru za eurointegrcije) Branku Ružiću. Ali ja neću da budem licemjer i neću da jedno govorim u domaćoj javnosti, a drugo drugima, neću sudjelovati, rekao je Aleksandar Vučić novinarima, nakon sastanka s izvjestiteljem Europskog parlamenta Jelkom Kacinom.

 

 

Kacin je pozdravio najavu sudjelovanja srpskih dužnosnika na gay paradi. Jelko Kacin je ocijenio da je to poruka koja govori ne samo o Srbiji i srpskim političkoj eliti, nego io “sazravanju političke elite”.

 

Kacin je pozdravio “razvoj i veliki iskorak” srpskog društva u pogledu prava manjinskih skupina, a posebno seksualnih manjina.