Published On: Pon, pro 16th, 2019

Vučić najavio dolazak Johnsona i Trumpa u Srbiju

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je vrijeme da predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump posjeti Srbiju, ali da će prije njega u Beograd doći britanski premijer Boris Johnson.

Upamtite, prvo dolazi Boris Johnson, a onda i Trump, a kad se to dogodi, oni koji su mi se smijali morat će se sjetiti mojih riječi, poručio je Vučić na svečanosti u Kruševcu kojom je obilježen početak gradnje autoceste Moravski koridor.

Autocesta će biti duga 113 kilometara i povezivati nekoliko gradova u središnjoj Srbiji u kojim živi više od pola milijuna ljudi – Čačak, Kraljevo, Kruševac – te biti veza između Koridora 10 i autoceste Miloš Veliki na Koridoru 11 prema Crnoj Gori. Projekt je povjeren američko-turskom konzorciju Bechtel-Enka, koji je u kolovozu jedini dostavio ponudu na javni poziv vlade Srbije za izbor strateškog partnera.

Ugovor vrijedan oko 800 milijuna eura potpisan je prije devet dana, rok za izgradnju je četiri godine, a direktor projekta Moravski koridor Andy Milunzi rekao je da će to biti “više nego cesta jer je prva 5G autocesta“ uz koju će, uz ostalo, biti građena i infrastruktura za obranu od poplava.

„Moravski koridor imat će važan i masivan sustav za obranu od poplava. Ovo je prvi put da će biti izgrađen ovakav sustav na Balkanu“, ustvrdio je Milunzi.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare