Published On: Čet, kol 5th, 2021

Vučić na skupu za žrtve Oluje: Ovo je Hrvatima Dan pobjede, pobjede nad kim?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji “Oluja” da su u srpski identitet ugrađene kolone, ubojstva i nečija ideja da Srba više nema u Hrvatskoj, ali i da će pružiti ruku svima koji misle da na ovim prostorima treba živjeti zajedno.

I jesu Srbi iz Hrvatske bar iz njihovog ugla makar praktično nestali. Republika Hrvatska ovaj dan naziva i proslavlja kao Dan pobjede. Pobjede nad kim?Dobrim i skromnim ljudima i čestitim domaćinima, rekao je Vučić.

Podsjećamo sebe na to “tko smo što smo, odakle smo i kuda idemo”, izjavio je on.

On je rekao da su u sjećanja ljudi utisnute nepregledne kolone traktorakoje voze dječaci jedva izbjegli i “majke koje privijaju svoje srpske bebe na grudi u strahu da horde progonitelja negdje ne iskrsnu”.

Na sve to svijet i međunarodna pravda rekli su svoje. Haški sud Markača i Gotovinu proglasio je krivim za udruženi zločinački pothvat, ali ih je žalbeno vijeće oslobodilo svih optužbi. Toliko o pravu i pravdi za nas Srbe, poručio je Vučić.

On je rekao da Srbija nikada neće dobiti priznanje svijeta za svoje žrtve, da nikada niko neće “zakukati” za srpskom djecom i da nikada neće reći da je nad Srbima u Jasenovcu počinjen genocid i da to ne treba očekivati od bilo koga, prenosi N1.

On je rekao da je u Srbiji stasala nova generacija koja uzdignuto drži glavu, priznaje srpske zločine, ali neće se ispričavati za zločine nad svojim narodom, a da se on kao predsjednik neće ispričavati onima koji su ubijali Srbe, da neće gaziti po žrtvama, ali želi razgovarati sa svima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x