Published On: Sub, ožu 26th, 2022

VUČIĆ: Mislim da znam šta je Putinu u glavi

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije komentirao je u emisiji “Direktno” na Euronewsu situaciju u vezi rata u Ukrajini, kao i potezima ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Vučić kaže da je među prvima spomenuo mogućnost da zapadne zemlje pokušaju izbaciti Rusiju iz UN.

– Kao analitičar mogao bih mnoge stvari otkriti, vjerujem da poznajem Putina bolje nego 99 posto lidera u svijetu. Mislim da razumijem što mu je u glavi. Mislim da ga je Zapad iznenadio prva tri dana. Onda je rekao ‘Ja sad nemam kud moram se boriti’ i sada više on iznenađuje Zapad. Naravno to ima užasne posljedice i po Rusiju i po Zapad i po nas – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije kaže da je “Rusija bila na strani Srbije kada je Srbe trebalo proglasiti za genocidan narod u UN-u” i dodao da ne bi bilo moralno da im Srbija uvodi sankcije.

Kako navodi, Srbija je osudom agresije na Ukrajinu i neuvođenjem sankcija Rusiji donijela najbolju moguću odluku u interesu svog naroda.

– Moje pitanje je što ćemo raditi po pitanju Kosova u UN-u bez podrške Rusije, kako da branimo svoj ustav, po kojoj cijeni ćemo nabavljati plin – upitao je Vučić.

On je pojasnio i značaj Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a i značaj cijene plina za srbijansko gospodarstvo.

– Kako to da vrše pritisak na nas oni koji biraju koje sankcije u određenim sektorima uvode, a koje ne žele? Želite li da mi nemamo svoju državu? Šta će nam ako prihvatamo unaprijed sve odluke iz Bruxellesa? Onda nam nisu potrebni ni izbori, već je dovoljna resavska škola prepisivača. Ja sa tim ne mogu složiti – rekao je Vučić i dodao da je Srbija na europskom putu, ali da je neovisna država./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lamza
Lamza
1 godina prije

Evo ja ću vam reći šta pućin radi. On radi deenacifikaciju planete! Da planete. Ne samo unrajine.
Haso je u pravu – sva evropa je naacistička. I sjeverna amerika. Canada, usa itd.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
1 godina prije

Hitno Popu Šimu u Listici papiga pobjegla po drugu travugu…laz da samo SRBI i rusi nisu ubijali je,vreje se pokazuje…nedic…cc cc HANDZAR..a Staljin i crkva…mihail Solohov i tihi don..

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 godina prije

Ma popuši ga ti bilmeze glupi.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
1 godina prije

Hebo majku gluplji si nego najgluplji vo aldina treće.