Utorak, 16 travnja, 2024

Vučić: Krijumčarenje oružja zaplijenjenog u Rijeci je otkrila Srbija, a ne Hrvatska

Must Read

Hrvatska nigdje ništa nije otkrila, ništa nisu oni pronašli, mi smo pronašli. Mi smo ih obavijestili, ne samo usmenim, već i pisanim putem, za to imamo dokaze, kažeVučić

BEOGRAD –  Srbijanski vicepremjer Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da su krijumčarenje oružja zaplijenjenog u riječkoj luci otkrile srbijanske tajne službe i o tome izvijestile Hrvatsku, ocijenivši kako bi bilo veoma loše ako je dio hrvatskih vlasti javnosti namjerno plasirao netočne podatke, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

»Srbijanske službe imaju sve potrebne podatke o tome tko je umiješan u ilegalnu trgovinu oružjem i ustupit će ih Hrvatskoj kako se ne bi posramila pred vlastitom i inozemnom javnošću«, izjavio je Vučić, a prenosi B92.

»Ono što smijem i mogu kazati, pošto je riječ o veoma povjerljivim stvarima, to je da Hrvatska nigdje ništa nije otkrila, ništa nisu oni pronašli, mi smo pronašli. Mi smo ih obavijestili, ne samo usmenim, već i pisanim putem, za to imamo dokaze, za te dokaze znaju i predstavnici svih svjetskih najvećih službi«, rekao je Vučić, koji je i koordinator sigurnosnih službi Srbije.

»Bilo bi veoma loše ako je dio hrvatskih vlasti namjerno plasirao netočne podatke«, istaknu je Vučić, rekavši kako se nada da je »to slučajna, a ne namjerna pogreška dijela hrvatskih vlasti«.

»Bilo bi veoma loše ako bi u tome postojala bilo kakva namjera«, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija ima podatke tko je umiješan u ilegalnu trgovinu oružja i da će ih dati Hrvatskoj.

»Mi imamo imena, mi znamo imena, pošto vidimo da ih oni ili ne znaju ili namjerno obmanjuju i svoju i svjetsku javnost. Mi ćemo ih temeljito izvijestiti o tome, tko što i kako.

Dat ćemo im točna imena, da se ne posrame, pred vlastitom i međunarodnom javnošću. Jedino što mogu reći da je laž i besmislica ono što su objavili hrvatski mediji, a da je sramota ono što su uradili neki srpski mediji, tražeči način da pomognu političkim miljenicima, a ne mareći za to koliku će štetu nanijeti Srbiji«, navodi B92 Vučića.
Mediji u hrvatskoj su ranije javili da su službenici carinarnice Rijeka zaplijenili više kontejnera sofisticiranog naoružanja, najviše raketa za avione i za sustave zemlja-zemlja, kao i da su u tu luku stigli iz Srbije. Prema pisanju medija, krajnja destinacija oružja bila je Sudan ili Abu Dabi, a riječ je prije svega o projektilima S-8, navođenim raketama ruske proizvodnje, namijenjenim ispaljivanju iz višecijevnog lansera za zrakoplove.

Srbijanska je Bezbjednosna informativna agencija (BIA) u petak priopćila da je hrvatske vlasti izvijestila o tovaru koji je iz Italije preko Srbije stigao u Hrvatsku i demantirala navode medija u Hrvatskoj koji su u vezu s pošiljkom zaplijenjenom u Rijeci doveli srbijanskog poduzetnika Slobodana Tešića, čije se ime ranije vezivalo za međunarodnu ilegalnu trgovinu oružjem.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -