Published On: Fri, Aug 21st, 2020

Vučić kaže da su mu Dodik i Cvijanovićeva poslali nekakav dokument. Zvat će ih na sastanak…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u sljedećih nekoliko dana “pozvati člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili”. O kakvom je dokumentu riječ nije pojasnio.

“Uputit ću im poziv u danima koji su pred nama u skladu s njihovim i našim obvezama da dođu u Beograd i da razgovaramo o tome”, rekao je Vučić novinarima na Batajnici, prenosi agencija SRNA.

Vučić je rekao da je “jučer pročitao taj dokument” i da će ga “pročitati još dva puta da bi se bolje upoznao i da bi ga bolje proučio”, ali da “o njemu treba da govore Dodik i Cvijanović jer je to njihov dokument”.

“Neću ja govoriti bilo što o dokumentu koji sam dobio. Neka o tome govore predsjednici Dodik i Cvijanović. To su njihovi dokumenti. U pisanju takvog dokumenta nisam sudjelovao”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o Kosovu i predstojećem sastanku u Washingtonu, Vučić je rekao da postoje inicijative da se datum vrlo kratko pomjeri, te da “ne misli da će u Americi biti lako”, ali da će se “boriti za interese Srbije”.

“Ono što neki maštaju da će tamo biti potpisano priznanje Kosova – to ne postoji mogućnost ni pod kakvim uvjetima”, poručio je Vučić.