Published On: Pon, pro 3rd, 2018

VUČIĆ: Imam loše vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima loše vijesti- da je Srbija satjerana u ćošak. On je upitao “što ćemo 15. prosinca kad usijane glave krenu na sjever Kosova”.

Kako je rekao, prva loša vijest je to što je Priština naglasila da neće ukinuti takse dok Srbija ne prizna neovisnost Kosova.

“Druga loša vijest je da su Albanci danas najavili formiranje vojske za 14. prosinac. Johanes Hahn je bio nedvosmislen kada su u pitanju takse koje je Priština uvela, oni su rekli da će takse biti ukinute kad Srbija prizna kosovsku neovisnot. Srbija neće tako pregovarati. Ono što je problem, što ćemo 15. prosinca ili 15. siječnja kada nekom od usijanih glava padne na pamet da šalje vojsku na sjever Kosova”, rekao je Vučić, prenosi tanjug.

Kako kaže, to regiju dovodi u najviši stupanj opasnosti.

Potezi Prištine su, kazao je, neodgovorni i strahovito neodgovorni.

“Ne želim ni da izgovorim rije što je njihova namjera, ali se plašim da sve nas dovode pored svršen čin”, dodao je.

Kako je kazao, izgleda “da su Srbi krivi što su na Kosovu razjareni zbog glasovanja u Interpolu” i dodaje da je valjda trebalo da Srbija “glasa za njih, da oni ne bi donosili mjere”.

Kako je rekao, u Prištini znaju da neće uništiti srpksu ekonomiju, koliko god mjere bile bolne za Srbiju, jer Srbi imaju što proizvesti i izvesti.

Vučić je rekao da će mjere svakako utjecati na Srbiju, ali ne dramatično, jer ima dobre rezultate, a imat će još bolje.

“Oni to rade da bi protjerali srpski živalj sa Kosova, da bi njihova čizma zauzela sjever Kosova. To sam rekao na početku i to ponavljam danas. Oni će u tome imati javno protivljenje mnogih, ali suštinski skrivanje pogleda i šutanje, i čekanje da se to dogodi, a da Srbiji budu vezane ruke. Naše ruke neće biti vezane, jer, mi smo satjerani u ćošak, nemamo više ni izbora. Nama ostaje da se borimo za mir, da objašnjavamo svima u svjetu što je cilj Albanaca i da budemo uz svoj narod”, poručio je Vučić./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare