Published On: Pet, sij. 26th, 2018

VUČIĆ I IZETBEGOVIĆ KOD ERDOGANA Razgovarat će o odnosu Bošnjaka i Srba

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će u ponedjeljak, 29. siječnja, u posjeti Turskoj, potvrđeno je za Anadolu Agency iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović i Vučić će imati susret s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

Očekuje se da će tema razgovora biti suradnja u regiji i trasa brze ceste Sarajevo – Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da putuje u Tursku, gdje će razgovarati sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom i članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

“Putujem već u nedelju, u ponedeljak ću imati sastanak s predsednikom Turske, tamo će doći i član Predšedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički sagledati”, rekao je Vučić u Davosu, nakon panela o Zapadnom Balkanu, javlja Tanjug.

Kazao je da će s Erdoganom razgovarati i o bilateralnoj suradnji Srbije i Turske.

Dodao je da svakako ne očekuje da će to biti “sasvim laki razgovori”, ali da mu je uvijek lakše kada nije domaćin.

“Kada sam domaćin onda moram voditi računa da ni na koji način ne uvrijedim svoje goste, ovako sam nešto slobodniji. Naravno, ne da bilo koga vrijeđam, ali da izgovorim ono što jesu stavovi Srbije i što je to što smatram neprikladnim u stavovima nekih drugih sugovornika”, rekao je Vučić./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer