Published On: Mon, Jul 10th, 2017

VUČIĆ: Erdogan dovodi 150 gospodarstvenika u Srbiju

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dovest će u Srbiju 150 biznismena kako bi uspostavili poslovne kontakte sa srbijanskim gospodarstvenicima, najavio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je, nakon sastanka s Erdoganom u Istanbulu, kazao kako vjeruje da će njegov turski kolega u najkraćem roku posjetiti Srbiju te da ga je zamolio da to bude na više dana, kako bi mogli razgovarati o svim regionalnim i političkim temama, prenosi Tanjug.

Vučić je konstatirao da trgovinska razmjena Srbije s Turskom raste iz godine u godinu i da očekuje kako će se taj trend i dalje nastaviti.

“Imao sam razgovore s turskim kompanijama zainteresiranim za tekstilnu industriju, privatizaciju naših banja i za neke druge oblasti za koje do sada nismo vidjeli takvo zanimanje turskih investitora”, kazao je Vučić.

Dodao je kako vjeruje da će uz podršku Erdogana i Turske, to donijeti nove rezultate, još više zaposlenih i veći rast BDP-a Srbije, što je za tu zemlju od velikog značaja.

Vučić je istaknuo i da je Turska jedna od zemalja koja je najvažnija za punu regionalnu stabilnost i mir.

“I mi poštujemo tursku snagu, poštujemo i sebe, i mislimo da možemo da izgradimo dobro i iskreno prijateljstvo između srpskog i turskog naroda i srpske i turske države”, zaključio je Vučić./HMS/